Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka jakoi vuoden 2020 moottoriliikenteen ansiomitalit

Vuoden 2020 moottoriliikenteen ansiomitalit myönnettiin kahdeksalle ansiokkaasti tieliikenteen toimintaa edistäneelle henkilölle. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka myönsi mitalit 8. toukokuuta 2020. Koronavirustilanteen vuoksi mitalien jakotilaisuus siirtyi keväältä syksyyn. Ministeri Harakka jakoi mitalit 30. syyskuuta 2020.”Moottoriliikenteen toimivuus on tärkeää myös näinä poikkeuksellisina aikoina, ja sen kehittämiseksi on tehty pitkäjänteistä ja ansiokasta työtä”, kiittää ministeri Harakka.

Ansiomitalin saivat:Heikki Parviainen, lehtoriKari Palojärvi, toiminnanjohtaja, Metsäalan Kuljetusyrittäjät ryHeikki LepistöArto Silvennoinen, toimitusjohtaja, Suomen Autokierrätys OyKai Andersson, puheenjohtaja, Suomen Taksiliitto ryMikko Huopalainen, hallituksen jäsenMika Boedeker, valiokuntaneuvosSuvi Rihtniemi, toimitusjohtaja, Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL)

Mitali myönnetään ansiokkaasta valtakunnallisesta toiminnasta suomalaisen moottoriliikenteen hyväksi. Ansiomitalin voi saada myös henkilö, joka pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään on edistänyt tieliikenteen kehittämistä.Liikenne- ja viestintäministeri myöntää mitalin Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksen perusteella. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien uudet mitalistit mukaan luettuna kaiken kaikkiaan 211 kappaletta. Ansiomitali virallistettiin vuonna 2007.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö on kahdeksan tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliitto, Autotuojat ja -teollisuus, Linja-autoliitto, Suomen Autokoululiitto, Suomen Autoteknillinen Liitto, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ja Suomen Taksiliitto.

Lisätietoja:Asiamies Timo Koskinen, Moottoriliikenteen Keskusjärjestö, puh. 040 570 9070