Kampanjakutsu: Reilu kuljetus luo terveemmät kuljetusmarkkinat

Kuljetusalan etujärjestöt SKAL ja ALT ovat laatineet kuljetusasiakkaille selkeät ohjeet, joissa on avattu kuljetuksen tilaajaa koskevat lakisääteiset velvoitteet. Näiden velvoitteiden noudattaminen on reilun kuljetuksen kivijalka. Järjestöt kutsuvat kuljetusasiakkaat mukaan kampanjaan – tehdään yhdessä reilummat kuljetusmarkkinat!

Kun kuljetuspalvelun ammattimainen tilaaja ja kuljetusyritys noudattavat voimassa olevaa lainsäädäntöä, kyseessä on reilu kuljetus. Reilussa kuljetuksessa kuljetusyrityksellä on tarvittavat luvat ja pätevyydet, siinä noudatetaan ajo- ja lepoaikoja sekä työehtoja eikä siinä ajeta ylikuormilla. Kabotaasikuljetusten laillisuuden varmistaminen on osa reilua kuljetusta. Myös asiakkaan velvollisuutena on varmistaa kuljetusten lainmukaisuutta ja näin ehkäistä harmaata taloutta.

Reilu kuljetus -opas on tehty helpottamaan kuljetusasiakkaan työtä ja siihen on tiivistetty ajantasainen lainsäädäntö selkein esimerkein.

– Poikkeuksellisen halpa kuljetushinta voi olla merkki siitä, että kuljetuksessa rikotaan työnantajavelvoitteita. Mikäli näin on, asiakas ei saa tehdä kuljetussopimusta. Oppaamme avulla asiakas tietää, mitkä velvollisuudet häntä koskevat ja mistä vaadittavia selvityksiä voi tehdä, kertoo SKAL:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen.

SKAL ja ALT jakelevat Reilu kuljetus -opasta kuljetusasiakkaille, kunnille, järjestöille ja viranomaisille.

– Mitä terveempi kuljetusala, sitä parempi tulevaisuus on kaikilla alan toimijoilla. Toivomme, että asiakkaat ottavat oppaan hyvin vastaan ja lähtevät kampanjaan mukaan, sanoo toimitusjohtaja Mari Vasarainen ALT:ista.

#reilukuljetus www.skal.fi/reilukuljetus

Reilu kuljetus -kampanja käynnistyy samannimisellä seminaarilla Helsingin Kuutio Auditoriossa 15.1. klo 14. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan mielenkiintoista kutsuvierasseminaaria paneeleineen. Seminaarin päätteeksi julkistetaan vuoden 2019 Kuljetuskuutio-palkinnon saaja.

Tiedote ruotsiksi

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 4 700 kuljetusyritystä ympäri Suomea. www.skal.fi @SKALry

Autoliikenteen Työnantajaliitto ry (ALT) on maantiekuljetusalalla toimivien yritysten työmarkkinajärjestö. ALT:n jäseninä on tavaraliikenteen, linja-autoliikenteen, säiliöautoliikenteen ja ympäristöhuoltoalan yrityksiä sekä tavaraterminaaleja, KTK-yrityksiä ja taksivälityskeskuksia. www.alt.fi

LisätietojaIiro Lehtonen, toimitusjohtaja, SKAL ry, puhelin 040 5028 181Mari Vasarainen, toimitusjohtaja, ALT ry, puhelin 040 511 6959Heini Polamo, viestintäpäällikkö, SKAL ry, puhelin 040 506 0131

Liitteet

PDF icon reilukuljetus_opas_digi.pdf