Jo noin 5 000 yritystä on hakenut polttoainetukea – SKAL kannustaa jäseniään hakemaan marraskuun loppuun mennessä

Tilaisuuksissa käydään läpi muitakin ajankohtaisia teemoja, polttoainetuen hakeminen tärkeimpänä.

Polttoainetuen haku avautui 1.11. Kahden viikon aikana tukea on hakenut jo lähes 5 000 yritystä ja päätöksen on saanut yli 4 000 yritystä. Polttoainetuen käyttöönottoa esittänyt SKAL kannustaa kuljetusyrityksiä hakemaan tukea mahdollisimman pian, viimeistään määräaikaan 30.11. mennessä. 

Kuljetusyrittäjät ovat kiittäneet tukimenettelyn helppoudesta ja tuen myöntämisen nopeudesta. Tuki on tullut yrityksen tilille jopa kolmen vuorokauden sisällä hakemuksen jättämisestä. Valtiokonttorin hakupalveluun ollaan tyytyväisiä. 

SKAL ja joukko kuljetusyrittäjiä olivat mukana kesällä järjestelmän kehittämisessä. Järjestössä ollaankin tyytyväisiä hakumenettelyn toimivuuteen: se täydentää hakemusta muista järjestelmistä, esimerkiksi ajoneuvotiedot Traficomista. SKAL esitti tuen käyttöönottoa maaliskuun alussa ja hallitus päätti sen valmistelusta huhtikuun alussa. Järjestelmän valmisteluun myötävaikuttanut SKAL on saanut kiitosta kuljetusyrityksiltä:

”Kiitos SKALlle erikseen polttoainetukiasiasta, jonka olette saaneet erinomaisesti voittoon”, kirjoittaa eräs kuljetusyrittäjä Keski-Pohjanmaalta. 

SKAL on halunnut varmistaa, että kuljetusyrityksillä on mahdollisimman matala kynnys hakea tukea ja että se koetaan helpoksi. Siksi järjestö aloitti varhaisessa vaiheessa koulutukset tuen hakemiseksi. Kuukauden verran pyörineet polttoainetuki-infot ja webinaarit ovat keränneet yli tuhat osallistujaa. 

Otteita palautteista:

 KIITOS Päättäjät ja Suomen valtionkonttori! KIITOS Suomen Kuorma-autoliitto, joka teki sitkeää työtä asian eteen! Saimme tänään myöntävän päätöksen saada polttoainetukea 5% polttoaineiden hinnoista ajalta 1.2 – 30.4.2022. Rahat ovat tilillä maanantaina ja hakemus jätettiin tiistaina. WAU!! Olethan sinäkin tehnyt hakemuksen, jos olet yrittäjä tällä alalla? Kuljetusyrittäjä Keski-Suomesta Hakulomake oli positiivinen yllätys, paljon tietoa valmiina – perustiedot, liikenneluvat, jopa liikevaihto/kk…. Litrat ja eurot sai näppärästi polttoainemyyjien raporttien kautta.Hakemus lähti tänään, maksatusta odotellen. Kuljetusyrittäjä Ajattelin vaan kertoa, että tänään tuli jo ensimmäinen päätös tuen myöntämiselle meidän liikennöitsijälle tuli €€€€€, nopeaa toimintaa. Hakujärjestelmä vaikuttaa toimivan. KTK:n edustaja Moro. Valtiokonttorilta tuli manit eilen tilille. Maanantaina kirjanpitäjä laittoi hakemukset vetämään. Kiitokset sulle ja kumppaneille asian hoidosta. On hieno homma kun joku asia hoituu noin nopiaa Kuljetusyrittäjä Etelä-Pohjanmaalta Hienosti toimi ainakin meidän osalta: 2.11. Illalla hakemus, 4.11. Päätös ja 7.11. Rahat tilillä. Ensimmäinen tuki meille minun yrittäjätaipaleella vuodesta 1990. Koska historiamme juontaa vuoteen 1934, en uskalla vannomaan mennä. Kuljetusyrittäjä Pirkanmaalta 

Haethan tukea marraskuun aikana!

 Kuljetusyritykset voivat hakea polttoainetukea sähköisellä lomakkeella marraskuun ajan. Yritys voi hakea polttoainetukea, polttoöljytukea tai molempia. Haku päättyy 30.11. klo 16.15. Hakuajan päättymisestä ei jousteta.  Jos yritys hakee sekä polttoaine- että polttoöljytukea, tulee hakemus näistä molemmista tehdä samalla kertaa.  Älä jätä hakua viime tinkaan! Tuen haussa saa neuvoja SKALin asiantuntijoilta, soita 09 478 999. 

Polttoainetuen pääkohdat 

– Tuki haettavissa marraskuun 2022 aikana, suositeltavaa hakea marraskuun alussa – Tukikausi: 1.2.-30.4.2022 – Yrityksellä oltava 1.2.2022 tilanteessa liikennelupa tai rekisteröityminen tavaraliikenteen harjoittajaksi kevyellä kalustolla sekä y-tunnus, – Yrityksellä oltava 1.2.2022 tilanteessa hallinnassaan luvanvaraiseen liikenteeseen rekisteröity ajoneuvo – Tukea saa kuljetustoiminnassa käytettyyn polttoaineeseen sekä työkoneissa käytettyyn polttoöljyyn – Tuen määrä 5 % polttoainekuluista, ei tarveharkintaa – Alin palautettava määrä 250 euroa, tuen yritys- / konsernikohtainen enimmäismäärä 400 000 euroa. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 4 200 kuljetusyritystä ympäri Suomea. @SKALry 

Lisätietoja: 

Anssi Kujala, toimitusjohtaja, SKAL, anssi.kujala@skal.fi, puhelin 0400 567 925Petri Murto, johtaja, SKAL, petri.murto@skal.fi, puhelin 040 762 2140Heini Polamo, viestintäpäällikkö, SKAL, heini.polamo@skal.fi, puhelin 040 5060 131 Linkkejä SKALin polttoainetuki-tietosivu ja infotilaisuudetPolttoainetuki – ValtiokonttoriPolttoainetuen hakeminen Valtiokonttorista on käynnistynyt – Valtiokonttori