Henry Fordin Säätiön apurahat haettavissa 15.1.–15.2.

Henry Fordin Säätiö myöntää vuosittain apurahoja moottoriliikenteen ja koneellisen maatalouden opetus- ja tutkimustyön edistämiseen Suomessa. Apurahoja voivat hakea muun muassa oppilaitokset, järjestöt ja tutkimusryhmät. Apurahahakemuksia otetaan vastaan vain hakuaikana alkaen 15. tammikuuta ja päättyen 15. helmikuuta.

Vuonna 1947 perustettu Henry Fordin Säätiö edistää liikenneturvallisuutta ja tukee ympäristöä kunnioittavaa moottoroidun liikenteen kehitystä Suomessa. Tavoitteena on liikenteen ja maatalouden ympäristökuormituksen vähentäminen, syrjäytymisen ehkäisy autoharrastusta vahvistamalla ja turvallisuusmyönteisen asennekasvatuksen lisääminen. Vuonna 2019 apurahoja jaettiin 832.000 euroa. 

“Useat teknilliset sekä maatalousoppilaitokset ovat saaneet meiltä tukea lähes koko säätiön historian ajan. Olemme tukeneet myös yksittäisiä opinnäytetöiden tekijöitä sekä tohtoriopiskelijoita, ja rahoittaneet erilaisia liikenneturvallisuutta edistäviä hankkeita. Myös yhdistykset ja yhteisöt voivat hakea apurahoja esimerkiksi tutkimushankkeisiin sekä kehitys- ja koulutusprojekteihin”, kertoo Tarja Hammarberg, Henry Fordin Säätiön asiamies.

Tarkemmat hakuohjeet sekä esimerkkejä toteutuneista hankkeista löytyy säätiön sivustolta osoitteesta henryfordinsaatio.fi.

Lisätiedot:

Asiamies Tarja Hammarberg010 3447 131hfs@henryfordinsaatio.fiwww.henryfordinsaatio.fi