Autoliikenteen Työnantajaliitto: Alensimme jäsenmaksuja ja siirryimme yhteen jäsenyysmuotoon

Autoliikenteen Työnantajaliiton liittokokous päätti selkeyttää järjestön jäsenyyttä. Nyt liitossa on vain yksi jäsenyysmuoto, kaikilla jäsenillä sama jäsenmaksuprosentti ja yhtenäiset palvelut.

Autoliikenteen Työnantajaliitto ALT päätti liittokokouksessaan 26.4.2019 alentaa ja yksinkertaistaa jäsenmaksujaan ja siirtyä yhteen jäsenyysmuotoon. Jäsenmaksu vuonna 2019 on kaikille sen jäsenyrityksille 0,14 % edellisenä kalenterivuonna työsuhteessa olleille työntekijöille ja toimihenkilöille maksetuista palkoista. Alin jäsenmaksu on kaikille 70 euroa ja liittymismaksu 50 euroa.

– Alensimme kaikkien jäsenyritystemme jäsenmaksuja, kun siirryimme progressiivisista jäsenmaksuprosenttiportaista kaikille jäsenille yhtenäiseen prosenttiarvoon, toimitusjohtaja Mari Vasarainen kertoo.

Liittokokouspäätöksen mukaisesti Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n ja Linja-autoliitto ry:n kanssa solmitut yhteisöjäsensopimukset päättyivät. Samalla entisten yhteisöjäsenten jäsenmaksuprosentti pieneni 0,24 %:sta uuteen 0,14 %:iin.

Mari Vasarainen painottaa, että kaikki ALT:n jäsenyritykset ovat nyt liitossa samassa asemassa. Jäsenillä on samat palvelut, sama äänioikeus liittokokouksessa ja oikeus hakea avustusta toimintahäiriörahastosta työtaistelutilanteissa.

ALT tiedotti liittokokouspäätöksestä toukokuun alussa kaikille jäsenilleen.

Lisätietoja:Autoliikenteen Työnantajaliitto ry, puh. 09 478 999