Ansiomitalit moottoriliikenteen ammattilaisille

Vuoden 2022 moottoriliikenteen ansiomitalit myönnettiin kymmenelle ansiokkaasti tieliikenteen toimintaa edistäneelle henkilölle. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka jakoi mitalit 3.5.2022.

Vuonna 2022 ansiomitalin saivat:

Toimitusjohtaja Antti RuhanenJohtava asiantuntija Otto LahtiPR- ja viestintäpäällikkö Johanna LauneViestintäsihteeri Ulla EskelinenTaksiyrittäjä Markku YlikuljuTuotekehityspäällikkö Pentti Ala-MaakalaToimitusjohtaja Virpi PohjolaTekninen johtaja Jouko SohlbergKauppaneuvos Heikki HäggkvistHallituksen puheenjohtaja Jaakko Kyllönen

Moottoriliikenteen ansiomitali myönnetään ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta valtakunnallisen moottoriliikenteen ja sen kehittämisen hyväksi. Ansiomitalin voi saada myös henkilö, joka on pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Liikenne- ja viestintäministeri myöntää mitalin Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksen perusteella. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien uudet mitalistit mukaan luettuna kaiken kaikkiaan 231 kappaletta. Ansiomitali virallistettiin vuonna 2007.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö on kahdeksan tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliitto, Autotuojat ja -teollisuus, Linja-autoliitto, Suomen Autokoululiitto, Suomen Autoteknillinen Liitto, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ja Suomen Taksiliitto.

Lisätietoja:

asiamies Timo Koskinen, Moottoriliikenteen Keskusjärjestö, p. 040 570 9070

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö