Ajotaidon Suomen Mestarit 2018

Rahtarit ry:n järjestämässä ammattikuljettajien Ajotaidon SM 2018 -kilpailussa seulottiin parhaimmisto tiukassa kilpailussa lauantaina 28.7. Vaasassa. Kilpailu sisälsi sekä teoriakokeen että varsinaisen ajotaitokilpailun. Ajotaitoradalla kilpailijat suorittivat erilaisia tarkkuutta vaativia tehtäviä, jotka kuvastavat kaikki erilaisia normaaleihin ammattikuljettajien työpäiviin liittyviä tilanteita.

Kilpailijoita oli yhteensä 69 jakautuen kuuteen eri sarjaan: kuorma-auto, linja-auto, puoliperävaunu, täysperävaunu, nuoret ja pakettiauto. Näistä myös ”uunituoreisiin” sarjoihin (nuoret ja pakettiauto) saatiin kilpailijoita mukaan. Tänä vuonna uutta oli myös osastojen välinen joukkuemestaruus, jossa viiden osaston edustajat mittelivät keskenään. Kukin osasto, jolta on kilpailija kaikissa sarjoissa sarjoista A-D, on voinut ilmoittautua mukaan joukkuekilpailuun. Linja-auto- ja puoliperävaunusarjoissa oli lisäksi myös naisvahvistukset. Tänä vuonna puoliperävaunusarjan mestaruuden voittikin ensimmäistä kertaa koko yhdistyksen historian aikana nainen ja hän vei voiton erinomaisilla pisteillä – onnittelut vielä kertaalleen Laura Reentielle.

Vaasan ABC Kiitokaaren piha-alueella järjestetty ajotaitokilpailu oli vuorossaan 43. Rahtarit ry:n organisoima Ajotaidon Suomen Mestaruuskilpailu. Kilpailukalustossa oli tänä vuonna edustettuna Iveco (kuorma-auto- ja nuorten sarja), Volvo (linja-autosarja), Scania (puoliperävaunusarja), MAN (täysperävaunusarja) ja Mercedes-Benz (pakettiauto sekä korkeuden ja leveyden arviointi). Lisäksi perävaunut saimme käyttöön Halmesmäeltä ja DB Schenkeriltä Vaasasta. Kisajärjestelyt hoituivat rautaisella ammattitaidolla reilun 50 vapaaehtoisen Rahtarin voimin.

 

Suomen Mestarit 2018

Palkinnot jaettiin kilpailun päätteeksi sarjojen parhaille seuraavasti:

A) Kuorma-autosarja

1. Ville Alanen, Tampereen osasto2. Janne Kalliomäki, Porin osasto3. Mika Mäklin, Kuopion osasto

B) Linja-autosarja

1. Pentti Havi, Pohjanmaan osasto2. Timo Sulin, Hyvinkään osasto3. Matti Komonen, Hyvinkään osasto

C) Puoliperävaunusarja

1. Laura Reentie, Tampereen osasto2. Henry Nordlund, Porin osasto3. Jarkko Vihervaara, Imatran osasto

D) Täysperävaunusarja

1. Marko Tiihonen, Kuopion osasto2. Vesa Rahkola, Kala-Pyhäjokilaakson osasto3. Antti Kekäläinen, Kuopion osasto

E) Nuoret

1. Roope Juutilainen, Helsingin osasto2. Keijo Koski, Kuopion osasto

F) Pakettiauto

1. Timo Kääriäinen, Lahden osasto

G) Joukkuemestaruus

Osastojen välisen joukkuemestaruuden pokkasi Porin osasto.

 

Onnittelut ja kiitokset

Rahtarit ry onnittelee lämpimästi kaikkia voittajia! Lisäksi suuri kiitos kuuluu kaikille osallistujille – niin kilpailijoille, toimihenkilöille, medialle kuin yleisöllekin! Lämmin kiitos myös yhteistyökumppaneillemme.

 

Ajotaidon MM 2020 cup-kilpailu startattu

MM-kisoihin kerätään pisteitä SM-kilpailumenestyksestä kahtena peräkkäisenä vuotena. Tämän vuoden SM:ssä aloitettiin pisteiden keräys ”puhtaalta pöydältä” vuoden 2020 MM-kisoihin ja Suomen edustus vuoden 2020 maailmamestaruuskisoihin ratkeaa vuoden 2019 SM Ajotaitokisoissa.

Rahtarit ry

Rahtarit ry on perustettu 11.3.1973 ulkomaanliikenteen kuljettajien aloitteesta. Kuluvana vuonna vietämme yhdistyksen 45-vuotisjuhlavuotta. Toiminta on täysin epäpoliittista ja ulkopuolella ammattijärjestöllisestä toiminnasta. Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan yhdistävänä, kouluttavana, auttavana sekä virkistävänä tahona kaikkien kuljetusalalla toimivien kesken. Jäsenmäärä oli vuoden vaihteessa 29 275 kattaen niin kuljettajia, yrittäjiä kuin alasta muutoin kiinnostuneita henkilöitä ympäri Suomen. www.rahtarit.fi

Valokuvat ja tulokset kokonaisuudessaan:

Tulokset kokonaisuudessaan ja kuvia kilpailusta löytyy osoitteesta: www.rahtarit.fi/SM_media  

 

Lisätietoja: kilpailunjohtaja Timo Kima, 0400 500 900, puheenjohtaja@rahtarit.fitoiminnanjohtaja Suvi Puntti, 040 1312 123, rahtarit@rahtarit.fi