Ajoneuvojen kunto huonontunut edelleen, rikkeitä eniten ajo- ja lepoajoissa

Poliisin keskiviikkona 16.5. kello 6 alkaneen ja 17.5. kello 6 päättyneen 24 tunnin raskaan liikenteen tehovalvontajakson aikana todettiin ajo- ja lepoaikarikkomuksia 136 kappaletta sekä ajopiirturirikkomuksia 28. Lisäksi piirtureiden manipulointitapauksia paljastui 5.

Epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan kuudessa tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä kirjattiin 66 kappaletta. Linja-autoja tarkastettiin 61, joista 10 sai jonkin seuraamuksen.

Lisäksi rangaistuksia jaettiin muun muassa kuorman varmistamiseen (25), kuljettajan ja ajoneuvon asiapaperirikkomuksiin liittyen (18). Etsintäkuulutettuja tavattiin kuusi.

— Vuoden 2017 vastaavana aikana järjestettyyn tehovalvontaan verrattuna muutoksia huonompaan suuntaan on tapahtunut erityisesti ajoneuvojen kunnossa, viime vuonna 44 seuraamusta ja nyt 66, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo.

Ajo- ja lepoaikarikkomukset pysyivät lähes samalla tasolla, mutta edelleen tilanne näyttää tältäkin osin huolestuttavalta.

Valvontaa kohdennettiin tavaraliikenteen osalta erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvojen kuntoon, sekä linja-autojen osalta liikennelupiin, ammattipätevyyksiin ja turvalaitteiden käyttöön.

Valvontajakson aikana tarkastettiin yhteensä 1035 raskasta ajoneuvoa, joista 800 kotimaista sekä 174 ulkomaista, ja 61 linja-autoa. Kuljettajille määrättiin kaikkiaan 286 seuraamusta ja annettiin lisäksi 131 huomautusta.

Lisätietoja:

poliisitarkastaja Kari Onninen, p. 0295 481 757