Ajoneuvo, aikataulu ja asenne kuntoon – Traficomin vinkit leppoisaan joulumatkaan

Pienellä etukäteisvalmistelulla välttää monta ikävää yllätystä tien päällä. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Jussi Pohjosen vinkeillä teet joulumatkastasi turvallisemman ja sujuvamman.

Virkamiehen vinkit joulumatkalle:

Ajoneuvo – nopea tarkastus: Katso, että kaikki valot toimivat. Tarkasta rengaspaineet. Huolehdi, että pyyhkijät ovat kunnossa ja lasinpesuneste kestää pakkasen. Aikataulu – suunnittele reitti: Seuraa keliennusteita ja ruuhkatiedotteita. Mieti ajankohtaa ja reittiä. Kannattaako lähteä samalle tielle ja samaan aikaan kuin kaikki muutkin, vai olisiko vaihtoehtoinen reitti nopeampi? Ja mitä pidemmästä matkasta on kysymys, muista myös pitää riittävästi taukoja.Asenne – muista joulumieli: Vaikka liikenne jakaantuu usealle päivälle, saattaa jonoja ja ruuhkia syntyä. Älä laadi tiukkoja aikatauluja, vaan ota matka osaksi joulunviettoa.

”Ja vielä kun varmistut, että polttoainetta on riittävästi, niin turvallinen joulumatka voi alkaa”, sanoo Pohjonen.

Turvallista joulua!

Lisätietoja:johtava asiantuntija Jussi Pohjonen, p. 029 5345 310, jussi.pohjonen(at)traficom.fi, twitterissä @JussiPohjonen

Pohjonen on mukana joulun menoliikenteessä perjantaina 20.12. klo 12-18 ja lauantaina 21.12. klo 11-17. Häneltä voi kysyä kommentteja liikenteen sujumisesta tien päältä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen. Traficom edistää liikennejärjestelmän toimivuutta ja turvallisuutta sekä vauhdittaa digiyhteiskunnan kehittymistä. Traficom tukee kestävää kehitystä ja huolehtii, että Suomessa on käytettävissä laadukkaat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäyhteydet ja -palvelut. 

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Viestintävirasto sekä tietyt osat Liikennevirastosta yhdistyivät vuoden 2019 alussa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomiksi.