Ajankohtaista työeläkevakuuttamisesta 4/2020

TyEL-maksuprosenttiin tilapäinen 2,6 prosenttiyksikön alennus

Hallitus hyväksyi perjantaina 20.3.2020 työmarkkinajärjestöjen esityksen yksityisen sektorin työnantajien työeläkemaksujen tilapäisestä alentamisesta. Laki on vahvistettu ja tulee voimaan 1.5.2020.

Lakiluonnos alentaa työnantajan TyEL-maksua 2,6 prosenttiyksikköä 1.5. – 31.12.2020 väliseksi ajaksi. Alennuksen ajalta ei makseta asiakashyvityksiä vuonna 2021. 

Uuden vakuutusmaksuprosentin tulet näkemään verkkopalvelussamme kuukausierittelyllä.

Odotamme tarkempaa ohjeistusta alennuksen soveltamisesta ja viestimme asiasta tarkemmin heti kun mahdollista. Seuraa tiedotusta uutishuoneessamme osoitteessa ilmarinen.fi/uutishuone.

Voit muuttaa TyEL-laskun eräpäivää verkossa

Voit joustaa maksuajassa TyEL-maksujen osalta maalis-toukokuun palkanmaksua koskien. Kirjautumalla verkkopalveluun voit siirtää huhtikuussa tai sen jälkeen erääntyvien laskujen eräpäivää. Tee se hyvissä ajoin ennen eräpäivää.

Jo erääntyneiden laskujen eräpäivää et voi enää muuttaa.

Asiakashyvitykset ja muut maksunalennukset sekä hyvityslaskut tullaan huomioimaan tulevilla laskuilla. Verkkopalvelussa kohdassa TyEL-maksut ja palkat 2020 pääset selailemaan tarkempia tietoja ja hakemaan tiliotteen. Tiliotteelta näet maksunalennusten kohdistukset laskuille.

Kirjaudu verkkopalveluun sivuiltamme osoitteessa ilmarinen.fi

Tilaa lasku Palkka.fi-palvelussa

Palkka.fi:n yrityskäyttöliittymässä työnantajana voit halutessasi valita, että laskut työeläkemaksuista tulevat Ilmariselta. Tällöin TyEL-maksutiedot eivät muodostu Palkka.fi:hin, ja voit valita TyEL-laskulle lisää maksuaikaa kirjautumalla verkkopalveluumme.

Jos et ole valinnut TyEL-maksun laskua meiltä, Palkka.fi muodostaa TyEL-maksun. Maksu erääntyy tällöin palkanmaksua seuraavan kuukauden viimeinen päivä, ja sinun tulee maksaa TyEL-maksu Palkka.fi-palveluun muodostuvalla maksuviitteellä. 

Kotitalouksien laskun muodostaa aina Palkka.fi, eli laskun eräpäivää ei voi muuttaa verkkopalvelussamme.

Työnantaja, pois lukien kotitaloudet, voi siis halutessaan valita työeläkevakuutusyhtiön lähettävän laskut. Valinta tehdään Työnantajatiedot > Vakuutuksiin liittyvät tiedot -osiossa. Valinnan jälkeen tulorekisteriin lähetettävistä palkkatiedoista ei muodostu TyEL-maksuja Maksut-osioon.

Kannusta työntekijöitäsi tarkastamaan sähköinen työeläkeotteensa

Hankalina aikoina kiinnostus omaa taloutta kuten eläketurvaa kohtaan kasvaa.

Vinkkaa henkilöstöänne, että oma eläkekertymä ja työeläkeote kannattaa tarkastaa säännöllisesti ilmarinen.fi:ssä. Palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla.

Suosittelemme valitsemaan samalla palvelussa sähköisen työeläkeotteen. Myös ympäristö kiittää paperittomaan palveluun siirtymisestä. Voit hyödyntää verkkosivuillamme olevaa tietoa ja jakaa sitä esimerkiksi intrassanne tai linkittää osoitteeseen ilmarinen.fi/tyoelakeote.

Lue lisää

Katso tulorekisterin ohjeistus koronaan liittyen 

Tulorekisteri on julkaissut ohjeita ja usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen, mitä ja miten koronapandemiatilanteessa tulorekisteriin ilmoitetaan muun muassa lomautuksiin, etätöihin, palkattomiin ja palkallisiin poissaoloihin liittyvät tilanteet. 

Lue lisää (tulorekisteri.fi)

Lue myös tulorekisterin huhtikuun uutiskirje (tulorekisteri.fi)