SKAL:n yhdistelmäkonfiguraattori uudistettiin

Yrittäjä, joka haluaa ottaa yli 25,25 metrin pituisen yhdistelmän käyttöön säästää paljon aikaa tekemällä suunnitelman yhdistelmäkonfiguraattorilla. Sovellus varmistaa, että esimerkiksi yhdistelmän vakaudelleja kääntyvyydelle asetetut vaatimukset varmasti täyttyvät. Sovellukseen on päivitetty 1.6.2020 voimaan tulleet mittoja ja massoja koskevat muutokset sekä uudet kytkentälaite- ja kääntyvyysvaatimukset.Samalla on huomioitu myös sovelluksen käyttäjiltä tulleita parannustoiveita, ja esimerkiksi pitkän yhdistelmän kilven uusimmat määräykset. Yksi uudistuksen tavoitteita oli vähentää täytettävien tietokenttien määrää.

– Ilman sovellusta yrittäjän on entistä vaikeampi selviytyä itse esimerkiksi HCT-kalustolta vaadittavista laskelmista. Ne ovat entistä monimutkaisempia. Sovellus on suunniteltu säästämään yrittäjän aikaa ja  rahaa, toteaa konfiguraattorisovelluksen teknisen toimittajan edustaja Juho Sirén.

Juho Sirén muistuttaa, että käyttäjä voi vähentää täytettävien tietokenttien määrää valitsemalla mitä vaatimuksia hän haluaa yhdistelmästä selvittää. Tietokenttien määrää vähentää lisäksi kääntyvyys-,vakaus- ja kytkentälaitevaatimusten osalta apumittojen käyttäminen.

Yrittäjän, jolla on jo käytössään konfiguraattori, pitää vain tallentaa kytkentälaitteille katsastuksessa hyväksytyt uudet arvot sovellukseen, ja laskelmat päivittyvät.

Yhdistelmäkonfiguraattorin avulla voi määrittää:

  • Yhdistelmän stabiliteetin
  • Yhdistelmän kääntyvyysvaatimuksen
  • Yhdistelmän kytkentälaitevaatimukset
  • Yhdistelmässä pituuden perusteella tarvittavat varusteet
  • Yhdistelmän suurimman sallitun kokonaismassan
  • Uusien siltasääntöpituuksien asettamat rajoitteet

Tarvitaan vain mittatiedot kalustosta, sovellus laskee loput!

Näin pääset alkuun

SKAL:n jäsen, rekisteröidy www.askiplus.fi ja ota konfiguraattori käyttöön! Sovelluksen käyttäjäkustannukset perustuvat yrityksesi liikevaihtoon.

Yrityksen liikevaihtoHinta €/vuosi0–1 milj. € 100 €1–5 milj. € 250 €5–10 milj. € 500 €10–20 milj. €1000 €yli 20 milj. €3000 € 

Lisätietoja:www.skal.fi/konfiguraattoriSKAL Mika Anttila, puh. 09 4789 9532mika.anttila@skal.fi