Rohkea uudistaja

SKAL Strategia 2030 hyväksyttiin Turun liittokokouksessa viitoittamaan järjestön kehitystä vuosikymmen eteenpäin. Minkälainen SKAL siellä meitä odottaa, mitä kohti ponnistelemme? Nämä kysymykset kannattaa tehdä nyt, strategian toteutuksen alkumetreillä, kun sisältöön voi omalla aktiivisuudella vaikuttaa. Suunta on selvä. Meillä on kannattavat jäsenyritykset hyvämaineisella kuljetusalalla, ja järjestön tehtävänä on luoda edellytyksiä kannattavalle liiketoiminnalle ja kasvulle.

Strategia nimeää SKAL:lle viisi painopistealuetta: jäsenyydestä hyötyminen, asiantuntijuuden kehittäminen, jäsentiedottamisen parantaminen, edunvalvonnan näkyvyyden parantaminen sekä kuljetusalan arvostuksen lisääminen. Nämä eivät ole tärkeysjärjestyksessä, mutta jokaisen eteen teemme lujasti töitä. Se, mikä on uutta, on toiminnan tulosten mittaaminen. Asetamme tavoitteita, ja mittaamme kuljetusalan yritysten ja SKAL:n jäsenyritysten kannattavuutta ja yrityskoon muutoksia. Mittaamme myös järjestön jäsenmäärän kehitystä ja SKAL:n näkyvyyttä mediassa. 

Jäsentyytyväisyyteen panostamme aivan erityisesti. Kun kysyt meiltä neuvoja, saat vastauksen nopeasti, SKAL:n parhaalta asiantuntijalta, ja varmaan tietoon perustuen. Sinua palvelevat SKAL:n palvelutiimit, joiden varaan rakentuu alueyhdistysten jäsenneuvonta. Palvelutiimien osaaminen perustuu työnjakoon ja erikoistumiseen. Tarkoituksena on, että järjestön toimihenkilöt erikoistuvat yhä vaativampiin asiakokonaisuuksiin. Palvelukykymme paranee.

Jäsenpalvelumme laatua lisäämme Tiketti-järjestelmällä. Jokainen yhteydenottosi on Tiketti. Siitä jää jälki. Tiketit kertovat, mitä kysymyksiä meille tehdään, ja kuinka paljon. Lisäämme silloin tiedottamista ja vähennämme kysymystarvetta. Tiketit kertovat myös, kuinka nopeasti saat vastauksen. Ja varmistamme sen, ettei palvelupyyntösi pääse unohtumaan. Tiketti on laadun tae.

Strategian jalkautus käynnistyy välittömästi. Esittelemme strategiatyön sisällön ja erityisesti jäsenneuvonnan tuottamisen palvelutiimien kautta jäsenyhdistysten hallinnoille. Toteutamme esittelyn vierailemalla kunkin jäsenyhdistyksen hallituksen kokouksessa. Järjestöpäivä, joka on tarkoitettu erityisesti paikallisyhdistysten vetäjille, järjestetään 20.–21.11. Jyväskylässä. Tervetuloa mukaan strategian toteutukseen. SKAL on rohkea uudistaja.