Ranskalainen linkkuveitsi Renault C440

Pilkki ja koukku. Rakennustyömaiden monipuolinen työkalu. Tällä suoriutuu monipuoliset työtehtävät suurilla ja pienillä työmailla.

Kokeilimme kauniina kevätpäivänä Renault C440 -ajoneuvoa, jonka päälle on asennettu 21 tonnin 5100 millisellä Multilift Ultima -koukkulaite sekä 15.2 tonnimetrin Hiab X 192 E-5 kuormausnosturi. Näillä eväillä onnistuu rakennustarvikkeiden jakelu sekä koukkulavojen vaihto isoilla ja pienillä työmailla.

Tilava ohjaamo

Renaultin päiväohjaamossa on riittävästi tilaa kuljettajalle ja hänen päivittäin tarvitsemilleen välineille. Vaikka auto on vahvasti ruotsinsukuinen, ohjaamossa näkyy selvästi ranskalaisen suunnittelun hyvät sekä hiukan kehnommat puolet.

Peilien kookkaat kuvut syövät oman osansa näkyvyydestä oikealle etuviistoon. Mittariston antama info on hiukan epäselvä, katkaisijoiden sijoittelussa on parantamisen varaa. Ensialkuun vaihteiston valintavivun käyttö vaatii totuttelua, mutta kun sen logiikan oivaltaa, homma toimii hienosti - eikä vipu ole vaikeuttamassa koukkulavan hallintaa.

Myöskin ruotsinsukuinen voimalinja on valittu auton käyttötarkoitus huomioiden. Teholtaan 440 hevosvoiman moottori on sopiva raskaiden koukkulavojen siirtoon sekä nosturin käyttöön.

Runsas työkäyttö voi lisätä hiukkassuodattimen regeneroinnin tarvetta, ja tätä voidaan hallita valitsemalla sopivan moottoritehon. Koeajettu auto on varustettu regeneroinnin manuaalisella ohjauksella. Akseliväliltään 4600 millisen, kolmeakselisen alustan viimeinen akseli on nostettava ja ohjaava. Teli on ilmajousitteinen.

Toimii teillä ja työmailla

Koeajettu Renault C440 on tarkasti suunniteltu omaan kuljetustehtäväänsä. Se käyttäytyy hyvin sekä valtateillä että ahtailla työmailla. Pohjoismaiseen ergonomiaan tottuneen kuljettajan kannattaa huolella tutustua uuden autonsa ominaisuuksiin ennen sen käyttöönottoa.

Renault C440 6x2 Koukkulaite/ Kuormausnosturi

Moottori: 440 hv. / 2200 Nm

Vaihteisto: Optidriver AT2612F, 12 nopeutta

Välitys: 3.08

Akseliväli: 4600 mm.

Omamassa: 13300 kg

Kantavuus: 14700 kg

Kokonaismassa: 28000 kg

Koukkulaite: Multilift Ultima 21 SL 51

Kuormausnosturi: Hiab X 194 E.5 HiPro

Myynti: Renault Trucks