Peugeot Partner – pakettiauto hankaliin olosuhteisiin

Auton ulkonäkö vakuuttaa, maastokelpoisuus käy ilmi selkeästi. Kahdeksan sentin maavaran lisäys näkyy hyvin ulospäin. Etu- ja takaylitykset ovat lyhyitä, joten korin lähestymis- ja jättökulmat mahdollistavat  poikkeamisen myös hankaliin paikkoihin. Peugeot Partner 4x4 ei ole pelkästään pikitielle rakennettu pakettiauto vaan oikea, vaikeissa olosuhteissa toimiva maasturi.

Ranskalaista mukavuutta.

Autoon on helppo istahtaa. Soikea ohjauspyörä on mukava ja mahdollistaa erittäin hyvän näkymän mittaristoon. Ohjauspyörän yläosa jää mittariston alapuolelle, joten näkymä on esteetön. Lisäksi ohjauspyörän  materiaali on liukumaton, joten se soveltuu hienosti tarkkaan maastoajeluun. Kuusivaihteisen vaihteiston keppi on sopivalla kohdalla, samoin näppärä automaattisen nelivedon sekä tasauspyörästön lukon katkaisin.

 

Lisätilaa.

Ohjaamossa on tavaran kuljettamiseksi näppärä yksityiskohta, oikeanpuoleinen penkki taittuu ylös ja pitkää tavaraa voi lastata väliseinässä olevan luukun kautta. Näkyvyys ulos on hyvää tasoa, sivupeilien alaosan näkyvyys voisi olla hiukan laajempi. Oikeanpuoleisessa ovessa on kamera, joka tarkkailee katvealueita. Kojetaulun monitoiminäyttöön saadaan kuva kameran näyttöalueesta. Tämä tuo turvallisuutta kaistanvaihtoon.  Kuljettajan istuin tarjoaa erinomaisen tuen.

Auton ajo-ominaisuudet ovat kohdillaan, automaattinen neliveto voidaan kytkeä päälle tarvittaessa. Järjestelmä tunnustelee etupyörien luistoa ja tarvittaessa kytkee viskokytkimen avulla nelivedon päälle. Alle  kolmenkymmenen kilometrin nopeuksissa voidaan käyttää lukittavaa taka-akselin tasauspyörästöä. Hyvän alaväännön omaava, 131-hevosvoimainen Turbo-Diesel yhdistettynä kuusinopeuksiseen vaihteistoon, vaikuttaa pieneen nelivetopakuun juuri sopivalta, meno maittaa. Auton tavaratilan voidaan lastata tavaraa 785 kiloa, pisimmillään 3,45-metristä tavaraa. Tavaratilan käyttöä haittaa sinne pystyyn asennettu varapyörä.  Kuormanvarmistuspisteet ovat riittävät.

Lastattavuutta.

Peugeot Partner 4x4 on näppärä, monikäyttöinen pakettiauto, jolla voi viedä tavaraa myös hankaliin paikkoihin maastossa. Auto on myös omassa elementissään päällystetyillä valtateillä, karkea maastoautomaisuus  ei kuulu tämän auton ominaisuuksiin.