Palveluketjujen kehittäminen kiehtoo

Sami Raappana on lähtöisin Jyväskylästä. Kotikasvatuksessa tuli aimo annos yrittäjähenkisyyttä, sillä isoisällä ja isällä oli tunnettu maalausliike. Tärkeä paikka lapsuudessa oli lisäksi Tampereen seutu, josta äidin suku oli. Tampereesta tuli myös Samin opiskelumiljöö. Hän valmistui Tampereen yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2000.

– Pääaineeksi valitsin vakuutustieteen, koska rahoitus- ja vakuuttaminen edustavat jatkuvuutta ja turvaa yrittäjän elämässä.

Sami aloitti työuransa Pohjola Vakuutuksessa kesätöissä  1998. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli Tapiolassa henkilövakuutus- ja sijoituspalveluissa sekä Sampo konserniin kuuluneessa Mandatum pankissa sijoitusjohtajana.

Kymmenen vuoden työura sijoituspuolen pankkiirina muuttui, kun veri veti vuonna 2011 vakuuttamispalveluiden puolelle. Sami aloitti silloin Pohjolassa asiakkuusjohtajana. Viimeiset viisi vuotta hän toimi myyntijohtajana Keski-Suomen ja Etelä-Savon alueella, kunnes aloitti tammikuussa Helsingissä ammattiliikenteen kumppanuuspäällikkönä.

– Halusin päästä taas vakuutus- ja riskienhallintaan liittyvien kysymysten äärelle sekä nimenomaan toimimaan yritysasiakkaiden kanssa.

Sami Raappana on nykyisessä tehtävässään tyytyväinen myös siihen, että saa kehittää palveluita erityisesti ammattiliikenteelle. Hän vastaan ammattiliikenteen järjestö- ja  liittoyhteistyöstä sekä markkinoinnista. Tehtävään kuuluu muun muassa SKAL-yhteistyön koordinointi Pohjola Vakuutuksessa ja OP-ryhmässä.

– Tavoitteemme on auttaa tavaraliikenteen yrittäjäasiakkaitamme yhä enemmän työn vaaroihin varautumisessa ja ennakoimisessa, siihen koulutamme asiantuntijoitamme. Luomme  lisäksi pidemmälle menevää palveluverkostoa, joka auttaa vahingon tapahduttua. Kuljetusyrittäjän palveluketjussa voivat olla esimerkiksi hinausapu ja tilapäisen kaluston tarjoaminen.

Samin alkuvuosi Helsingissä täyttyi uuteen asiakaskuntaan tutustuessa. Ammattiliikenteen A-Vakuutus-palveluiden fuusioimisessa Pohjola Vakuutukseen oli myös paljon tehtävää.

– Olen aina viihtynyt ihmisten kanssa. Suurin palkinto työssä tulee hetkistä, jolloin tuntee auttavansa yhteistyökumppania menestymään, pystyy ylittämään asiakkaan odotusarvon hyvällä palvelukokemuksella.

Liikuntakin on Samista hauskempaa porukalla. Ei ole väliä mennäänkö jääkiekon vai golfpallon perässä tai pyörillä metsässä, kunhan mennään. Viikonloput Sami viettää Jyväskylän kodissa vaimon ja kahden aikuisikäisen lapsen kanssa. Onnellisia rauhoittumisen hetkiä ovat metsäretket ja mökkeily vaimon kanssa. Opinhaluisen miehen uusin innostus on sähkökitaran soittamisen harjoittelu.