Päivitetty legenda Ford Transit

Koeajossamme oli mallisarjan keskimmäinen edustaja, 11,5 kuution tavaratilalla varustettu Ford Transit -pakettiauto. Autoon on asennettu alumiininen Q-Top kattoteline takaoveen kiinnitetyillä tikkailla. Näillä varusteilla auton kuormauskapasiteetti on vähintäänkin riittävää luokkaa. Auton varusteisiin kuuluu myös puhekomennuksella toimiva ja 8 tuuman värinäytöllä varustettu Ford Sync3 -järjestelmä, jolla voi hallita auton erilaisia toimintoja kuten navigaattoria. Järjestelmä on helppokäyttöinen ja kuljettajan huomio säilyy koko ajan liikennetilanteissa.

Selkeä monitoiminäyttö. Miellyttävää matkantekoa.

Autoa ajaessani huomasin selvästi valmistajan satavuotisen perinteen auton valmistuksessa. Ohjaamo on hiljainen ja viihtyisä, kitinät ja narinat ovat poissa. Kaksilitrainen, 185-hevosvoimainen EcoBlue -moottori liikuttaa autoa sutjakkaasti. Kuusinopeuksinen automaattivaihteisto toimii pehmeästi. Etuvetoisen auton ohjattavuus on hyvä. Sähkötoiminen tehostus on napakkaa kovassa vauhdissa ja kevyt nurkkapyörittelyssä. Kaistavahdin toiminta on hiukan kulmikasta, mutta järjestelmä on helposti poiskytkettävissä, kun ajellaan kapeilla suomalaisilla ränniteillä. Auton Xenon-ajovalojen kantama on huippulaatua, samoin ajovalojen automaattitoiminnan logiikka.

Akseliväliltään 3 750-millisen pakettiauton kuormatilan korkeus on 1 886 milliä ja pituus 3 533 milliä, suurin leveys 1 784 milliä. Pyöräkoteloiden kohdalla leveys on 1 392 milliä, joten kyytiin saadaan neljä EUR-lavaa poikittain. Kantavuutta 3 500 kilon kokonaispainoisella autolla on reilut 1 300 kiloa. Näillä arvoilla varmaan pärjää pikkupakettien jaossa. Kuormatilassa kuormanvarmistuspisteet ovat asianmukaisia.

Transitin kehityskaari on ollut todella pitkä. Alkuaikojen 50 hevosvoiman dieselmoottorista on tultu tämän päivän 185-hevosvoimaiseen moottoriin. Reiluun viiteenkymmeneen vuoteen mahtuu monenlaista tarinaa. Uusi Transit on henkilöautomainen, runsain lisävarustein varustettu nykyaikainen tavarankuljetusauto, jolla on menestyksekäs historia takana.

Tavaraa kyytiin. Tukevasti tavaraa katolle.