Odotan kovasti jäsenyrittäjien lähitapaamisia

Mervi Saukkoriipi on SKAL:n järjestösihteeri Rovaniemellä. Hän työskentelee SKAL:ssa neljälle eri järjestölle: SKAL Pohjois-Suomi ry, SKAL ry, Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry ja SKAL suoritealat ry.

TEHTÄVÄ: Mervi Saukkoriipi käyttää työajastaan puolet SKAL Pohjois-Suomi ry:n jäsenasioiden ja jäsentiedottamisen hoitamiseen. Myös alueen liikennelupa-asiat ja tapahtumien järjestäminen kuuluvat työtehtäviin. Toiminnanjohtaja Taavi Heikkinen vastaa yhdistyksen asiantuntijapalveluista. Neljäsosan työajasta saa SKAL ry, jossa tehtävät vaihtelevat. Tänä keväänä Mervi on muun muassa ottanut jäsenetuasiat hoidettavakseen ja osallistuu KuljetanSuomelle -kampanjan pyörittämiseen. Loppuosa työajasta jakautuu Metsäalan Kuljetusyrittäjien Facebookin ylläpitämiseen ja SKAL suoritealat ry:n verkkosivujen hoitamiseen sekä erillisiin toimeksiantoihin. 

PINNALLA: SKAL Pohjois-Suomi ry:n ja alueen paikallisyhdistysten vuosikokoukset ovat tarjonneet Merville mahdollisuuden tutustua SKAL:n järjestötoiminnan päätöksentekoon ja toiminnan suunnitteluun. Hän oli organisoimassa etänä toteutettua alueyhdistyksen vuosikokousta ja tuki paikallisyhdistyksiä niiden kokousjärjestelyissä. Mervi odottaa kovasti, että pääsisi järjestämään Pohjois-Suomeen lähitapahtumia jäsenille sekä syksyllä SKAL:n ja MKY:n yhteistä puutavaraseminaaria.

KOULUTUS: Mervi on valmistunut 1990-luvulla nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi sekä asiakaspalvelun ja markkinoinnin merkonomiksi. Hän on työskennellyt järjestösihteerinä Lapin Partiolaissa ja verkostokoordinaattorina MLL:n Lapin piirin 4-vuotisessa kehittämishankkeessa. SKAL:n järjestösihteeriksi Mervi valittiin 25.5.2020. Parhaillaan Mervi suorittaa tradenomin opintoja Lapin Ammattikorkeakoulussa. SKAL:n jäsenetujen kehittäminen on myös opintojen kehittämistehtävä. Mervi on iloinen, kun työ ja opinnot tukevat hyvin toisiaan.

PARASTA TYÖSSÄ: Jäsenyrittäjien auttaminen ja heidän kanssaan keskusteleminen yritystoimintaan ja kuljetusalaan liittyvistä asioista on ollut Mervin mielestä erityisen antoisaa. Mervistä on ollut erityisen upeaa huomata, että valtakunnallisessa järjestössä kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Jäsenpalvelu on jokaiselle toiminnan A ja O. Mervin mielestä oma työ antaa hyvän tuntuman useamman SKAL:n yhdistyksen arkeen ja tekemisen meininkiin ja sen myös mahdollistaa enemmän yhdessä tekemistä.

VAARALLISTEN AINEIDEN KULJETUKSET: Lehtemme teema saa Mervin ajattelemaan ihaillen maantieliikenteen ammattilaisten tekemää työtä, kaikki kuljetukset hoidetaan turvallisesti perille. Jos Merville tulee kysymyksiä esimerkiksi ADR-koulutuksista tai vaarallisten aineiden kuljetuksista, joihin oma osaaminen ei riitä, on SKAL:ssa kollegoita, joille asiat voi ohjata. Polttoainetta kuljettavia ajoneuvoja tiellä katsoessaan hän pohtii, ettei tiedä vielä kaikkien säiliöissä olevien merkintöjen sisältöä. Opeteltavaa riittää.

PERHE JA HARRASTUKSET: Mervin perheeseen kuuluu rakennusalalla työskentelevä puoliso ja 9-vuotias tytär. Opiskelu lohkaisee tällä hetkellä suuren osan vapaa-ajasta, mutta tukee työtä valtavan hyvin. Onneksi metsä alkaa heti omakotitalon takapihalta, ja mökkeily perheen kanssa on parasta työstä irtautumista. Kuljettaminen ei jää etätöissäkään näkymättömäksi, sillä uudehkolla asuinalueella rakennetaan vielä ja kuorma-autot kulkevat ohi jatkuvasti.