Nyt kannattaa kokeilla

Julkistimme uunituoreet digituotteemme tammikuun 18. päivän Älykästä logistiikkaa -seminaarissa.  ASKI+ ja MobiCarnet saivat kehuja roppakaupalla, myös liikenneministeri Anne Berneriltä. Ylivoimaisesti parhaimman myyntipuheen piti jäsenyrittäjämme, Hiekka-Laitila Oy:n toimitusjohtaja Heikki Rantala. Heikki nimittäin totesi, ettei itse edes kepillä koske ASKIplussaan, mutta tarpeeseen se tuli ja avuksi on ollut: yhtiöön palkattiin uutta henkilökuntaa, ja toimitusjohtajan pääkopasta täytyi siirtää kaikki yksityiskohdat muun henkilökunnan käytettäväksi. ASKIplussaa käyttävät nyt ne, jotka tietoa tarvitsevat.

ASKI+ on yrityksen sähköinen muisti, jonka avulla johdat kuljetusyritystäsi ja ennakoit tulevia tilanteita. Toisin sanoen helpotat omaa elämääsi. ASKI+ pitää tiedot tallessa ja muistuttaa sinua tai henkilökuntaasi toimimaan etuajassa: ”katsasta perävaunu”, ”lähetä kuljettaja ADR-kurssille”, ”ilmoita asiakkaallesi indeksiehtoon perustuvasta hinnankorotuksesta”, ”onnittele huomenna Petriä syntymäpäivän johdosta” jne.

Tuo kaikki alentaa sinun stressikerrointasi ja vähentää toimintariskejä, jos vaikka sinulle sattuisi jotain odottamatonta. Kun olet tallettanut ASKI+ -sovellukseen kaiken yritystäsi, henkilökuntaasi, kalustoasi ja sopimuksiasi koskevan tiedon liitteineen, on siitä hyötyä myös yrityksen muutostilanteissa, kuten sukupolvenvaihdoksissa, toiminnan laajentuessa tai yrityksen myynnin tullessa ajankohtaiseksi.

MobiCarnet puolestaan digitalisoi tavaraliikennettä ja mullistaa kuljetusketjujen toimintaa. MobiCarnet on ensimmäisiä sähköisiä, kaikkien hyödynnettäviä alustoja, joka tarjoaa vaatimukset täyttävän sähköisen rahtikirjan kuljetusketjun käyttöön. Sitä ei pysty peukaloimaan, ja kaikki myöhemmät muutokset voidaan jäljittää. Keskeisenä vaatimuksena on luotettava sähköinen allekirjoitus, ja se toteutetaan Telia mobiilivarmenteen avulla, joka sallii myös muiden teleoperaatoreiden liittymien käytön.

Ottamalla MobiCarnet´in käyttöön saat samalla hyödynnettäväksi kaksi mullistavaa uutuutta. MobiFootprint on suomalaiseen huipputeknologiaan pohjautuva sovellus, jolla voit automaattisesti ja reaaliajassa mitata kuormakohtaista hiilijalanjälkeä. Asiakkaat ovat ilmoittaneet olevansa näistä raporteista kiinnostuneita. MobiADR ohjeistaa vaarallisten aineiden kuljettajaa ajoneuvomerkintöjen, kuormauksen sekä turvavarusteiden osalta. Sen avulla myös pelastusviranomaiset voivat onnettomuuden sattuessa ennen paikalle saapumista selvittää, mitä vaarallista ainetta on kuljetettu. 

MobiCarnet on herättänyt kiinnostusta jo EU:ssa, ja liikennekomissaari Violeta Bulc on kutsunut meidät esittelemään MobiCarnet´in komissiolle, kun kuljetusketjussa on saatu ensimmäiset käyttäjäkokemukset. Jos näet tässä mahdollisuuden kehittää oman kuljetusketjusi toimintaa, ota yhteys tuotepäällikkö Mika Rapoon (0400 721 619 tai mika.rapo@skal.fi).

Tavoittelemme turvallisempaa, ympäristöystävällisempää ja tehokkaampaa sähköistä kuljetusprosessia ja markkinat odottavat sähköistä rahtikirjaa. Tarvitsemme myös välineitä, joilla vähennetään työvaiheita ja inhimillisten virheiden määrää sekä helpotetaan tiedon siirtoa. Tähän ratkaisuja ovat MobiCarnet ja ASKI+. Nyt kannattaa kokeilla.