Nissan Navaralla asfaltilta mutateille

Nissan Navara N-Guardilla tämä kaikki onnistuu. Sillä voi ajaa tyylikkäästi pienen perheen kanssa valtatiellä ja mennä kaverin kanssa metsälle mutaisen polun päähän. Samalla voi kuljettaa kelpo määrän tavaraa 1 585 mm x 1 560 mm kokoisella lavalla. Kantavuutta löytyy 800 kiloa ja vetokykyä 3 500 kiloon asti.

Nissanin nelisylinterinen 2,3-litrainen ja 190-hevosvoimainen dieselmoottori on sopiva reilut 2 200 kiloa painavaan autoon. Seitsemännopeuksinen  automaattivaihteisto sopeutuu hienosti erilaisiin olosuhteisiin. Kuljettaja pystyy valitsemaan helppokäyttöisellä kiertokatkaisimella maastoon soveltuvan  vetotavan; takaveto tai nopea/hidas neliveto. Tasauspyörästön lukko on elektroninen.

Autoon on helppo nousta, tukea saa astinlaudasta, johon astuessaan täytyy nostaa jalkaa, sen verran korkealla se on riittävän maavaran takia. Avaimen voi jättää taskuun Keyless-toiminnan ansiosta. Istuin on mukava ja ajoasennosta saa helposti sopivan. Kojetaulunäkymä on perinteinen viisarinäyttöineen,  selkeillä mittareilla, ja samalla myös moderni kojetaulun keskellä olevan näytön ansiosta. Peruutuskameran näyttämä lintuperspektiivikuva on mainio, tosin siihen tottumiseen menee oma aikansa. Koje-taulun katkaisimet ovat käytettävyydeltään hyviä myös työhanskat kädessä.

Sananmukaisesti silmään pistävä varuste autossa on avattava, lasinen kattoluukku. Tämä tuo sopivasti valoa ohjaamoon. Ohjaamossa on tilaa viidelle henkilölle, periaatteessa. Auton takapenkki sopii aikuisten kohdalla vain tilapäisiin kuljetuksiin. Lapsille tilaa on reilusti. Penkkien materiaali on keltaisintikkauksin koristeltua nahkaa, joka varmasti kestää kovempaakin käyttöä.

Euro 6 -vaatimukset täyttävä moottori on varustettu SCR-järjestelmällä, joten kuljettajan täytyy pitää huolta, että auton 17-litraisessa säiliössä on riittävästi AdBlue-liuosta. Polttoainetankkiin mahtuu tavaraa 73 litraa, joten toimintasäteeksi saadaan helposti noin 700 kilometriä.

Nissan Navara N-Guard on kelpo kulkuneuvo moneen käyttöön. Sillä voi ajaa pidempiä matkoja valtateillä ja poiketa tarvittaessa työn tai harrastuksen vaatiessa myös tien ulkopuolella.  Minimissään 224 millin maavara ja 600 millin kahluusyvyys ovat vähintään kohtuullisia. Samoin 31 asteen lähestymiskulma ja 28 asteen poistumiskulma. Näillä eväillä auto soveltuu moniin olosuhteisiin.