SKAL Rekrykoulutus

Hei kuljetusyrittäjä! Tarvitsetko lisää työvoimaa? Kouluta osaajia omiin kuljetuksiisi edullisesti.

SKAL ja CAP Pro Academy tarjoavat yhdessä työvoiman hankkimiseen rekrykoulutusta. SKAL RekryKoulutus on joustava tapa saada ammattitaitoisia henkilöitä yritykseesi kaikkialle Suomeen.

RekryKoulutus on mahdollisuus jokaiselle kuljetusyritykselle, jolla on akuutti osaajapula. Jos tarvitset vain yhden kuljettajan, voidaan koulutuksissa yhdistää eri yritysten tarpeita.

RekryKoulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaajia suoraan uuteen ammattiin kuljetusyrityksiin, joilla on haasteita löytää osaavaa ja sopivaa työvoimaa – nopealla aikataululla.

RekryKoulutuksen hinta

RekryKoulutuksen rahoituksesta vastaa pääosin Työ- ja elinkeinohallinto. Työnantajan osuus on 30 % hankintasopimuksessa määritetystä kokonaishinnasta. CAP Pro Academy voi ostaa koulutuksen aikana kyseisiltä yrityksiltä koulutukseen liittyviä palveluita. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävän viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvat maksut, muuten koulutus on opiskelijalle maksutonta.

RekryKoulutuksen pituus

Koulutus kestää pääsääntöisesti 4–7 kuukautta. Aika riippuu siitä, mitä ajokorttiluokkia ja ammattipätevyyksiä koulutuksen aikana suoritetaan.

RekryKoulutuksessa ei suoriteta tutkintoja tai osatutkintoja. Koulutuksen loppuosaan sisältyy oppilaan lähtötilanteen mukaan määräytyvä 40–60 päivää kestävä työssäoppimisjakso kuljetusyrityksessä. Työssäoppimisjakson aikana koulutettava tutustuu yrityksen työympäristöön ja usein kykenee itsenäiseen työskentelyyn ennen koulutuksen päättymistä.

Vaatimukset koulutettaville

Koulutukseen hakeutuvan tulee olla työtön tai työttömyysuhanalainen (lomautettu, osa-aikatyössä, määräaikainen työsuhde päättymässä tai opiskelija, jonka opinnot ovat päättymässä). Ikää tulee olla vähintään 21 vuotta (koulutus sisältää 140 tuntia perustason ammattipätevyyskoulutusta). Lisäksi tarvitaan vähintään B-luokan ajo-oikeus (koulutus kattaa työssä tarvittavat ajoluvat). Muut kriteerit sovitaan yhdessä yrityksen kanssa.

Vaatimukset yritykselle

Mikäli tarve on kuusi kuljettajaa tai enemmän, voimme toteuttaa yrityksellesi oman RekryKoulutuksen. RekryKoulutus voidaan suunnitella myös yhteistyössä useamman työnantajan kanssa, minimi ryhmäkoko on kuusi koulutettavaa.

Lisätiedot