Mukavaa matkantekoa Grand Californialla

Volkswagen Crafter -malliston tehdasasenteiset varusteet ovat laadukkaasti asennettuja. Volkswagenin valmistama retkeilyauto soveltuu pariskuntien vapaa-ajan kulkuvälineeksi. Äskettäin uudistuneeseen Crafter-mallistoon perustuva retkeilyautomuunnos, Grand California valmistetaan Puolassa, Volkswagenin Wrze´sniassa toimivassa tehtaassa. 

Akselivälivaihtoehtoja on kaksi. Autoilla on selvät erot ulkonäössä ja sisätilojen järjestelyssä. Lyhyessä 3 640 millin akselivälisessä retkeilyautossa on makuutilat järjestetty poikittain ja  pidemmässä, koeajossa olleessa yksilössä (4 490 mm) kaksi aikuista nukkuu auton takaosassa pitkittäin. Lyhyen akselivälin autossa on fiksut makuutilat kahdelle lapselle ohjaamonpäällä.

Retkeilykäyttöön varustettu ajoneuvo on näppärä, vaikka se ei korvaakaan matkailuautoa. Auto on suunniteltu muutaman päivän retkiin. Mukaan on saatu mahtumaan aurinkopaneelit, 70 litran jääkaappi, kaasukäyttöinen keittotaso, pesuallas ja suihkulla varustettu wc. Lisäksi erilaista säilytystilaa on tarjolla runsaasti. Näppäriä yksityiskohtia ovat takaovien yhteydessä olevat irrotettavat retkituolit sekä ulkosuihku. Lämmityksestä pitää huolen ilmakeskuslämmitys sekä lisävarusteena hankittava polttoaine-lämmitin. Väliseinättömästä ohjaamosta on esteetön kulku 2,84 m korkeaan matkustamoon.

Crafter-malliston väkevin voimalinja varustettuna kaksilitraisella 177-hevosvoimaisella TDI-moottorilla sekä 8-nopeuksisella automaattivaihteistolla liikuttaa retkeilyautoa riittävän ripeästi. Koeajossa ollut auto oli kaiken lisäksi nelivetoinen 4Motion-yksilö, joten tekniikka mahdollistaa myös poikkeamisen yleisten teiden ulkopuolelle.

Tehdastekoinen Volkswagen Grand California on tarkoin harkittu tuote. Saksalaisella tarkkuudella suunniteltujen retkeilyvarusteiden toimivuus on huippuluokkaa. Samoin auton ajo- ominaisuudet. Pitkän akselivälin kanssa pitää olla tarkkana ahtailla pihoilla, mutta kun päästään valtateille, eteneminen on silkkaa herkkua. Tällä autolla on kiva käydä sukuloimassa vähän kauempanakin eikä perillä tarvitse tapella nukkumajärjestelyistä.