Monipuolinen Jouni Bergroth

Tehtävä:

Jouni Bergroth työskentelee pääasiallisesti Kuopiossa, mutta myös matkapäiviä kertyy viikoittain. Jouni Bergroth ja toiminnanjohtaja Heikki Lappalainen vastaavat SKAL Itä-Suomi ry:n ja SKAL Keski-Suomi ry:n toiminnasta. Maakuntia toiminta-alueeseen kuuluu peräti neljä: Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Keski-Suomi. Keskisuomalaisten hallinto lepää pääosin Jounin harteilla ja itäsuomalaisten Heikin. Molempien yhdistysten jäsenpalvelu ja edunvalvonta hoidetaan yhdessä.

Pinnalla:

Alkuvuodesta jäsenten monipuolisia yhteydenottoja on tullut tasaiseen tahtiin. Molempien alueyhdistysten toiminnassa vietetään juhlavuotta ja niiden vuosikokouksiin valmistellaan iloisia juhlaillallisia. SKAL Keski-Suomi on toiminut  60 vuotta ja SKAL Itä-Suomi 20 vuotta. Pinnalla ovat myös valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman ohella maakunnallisten suunnitelmien valmistelut, joissa mukana olemalla pyritään varmistamaan tavaraliikenteen  toimintamahdollisuudet koko tieverkolla. Myös liikenteen päästövähennystavoitteet ja raskaan liikenteen päästövähennysmahdollisuudet ovat keskusteluttaneet eri foorumeilla.

Koulutus:

Jouni opiskeli Joensuun yliopistossa metsäteknologiaa. Nuori metsänhoitaja ehti olla vuoden ajan Parkanossa Metsäntutkimuslaitoksella tutkijana, kunnes hän aloitti työt helmikuussa 2008 SKAL Itä-Suomi ry:ssä. Juuri aloitetut  jatko-opinnot yliopistolla jäivät kenties maailman lyhimmiksi, ne kestivät kolme päivää! Työn ohella Jouni on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon ja Itä-Suomen avoimessa yliopistossa yritysjuridiikan kursseja.

Parasta työssä:

Kuljetusyrittäjät ovat Jounin mielestä mukavia yhteistyökumppaneita. Heillä on vakavien asioiden höysteeksi runsaasti hauskojakin tarinoita arjen sattumuksista. Parasta on, kun Jouni pystyy konkreettisesti auttamaan  yrittäjää arjessa tai vaikuttamaan edunvalvojana parempien toimintaedellytysten takaamiseen.

Reilu kuljetus -kampanja:

Jounin mielestä on hyvä, että harmaan talouden torjunta otettiin näyttävästi esiin kampanjalla ja kuljetusten ostajille tarjotaan opas yhteispelin helpottamiseksi.

Perhe ja harrastukset:

Jouni asuu  vaimonsa kanssa Maaningan Tavinsalmella pienellä maatilalla. Maanviljely ja metsänhoito ovat vakioharrastuksia, joiden kaveriksi sopivat luontevasti kalustus ja metsästys. Harrastepesäpallo ja muut  vaihtelevat palloilulajit vuorottelevat penkkiurheilun kanssa. KalPa ja Liverpool ovat Jounin suosikkijoukkueet