Liittokokous katsoi tulevaan

SKALin liittokokous keräsi 380 kuljetusalan ammattilaista Tahkolle.

Kuvat: Ossi Neijonen

Kokous järjestettiin Kuopion Tahkolla 8.6.2024. Kiinnostusta kokoukseen riitti, sillä se oli monelta osin historiallinen. Kokouksessa päätettiin SKALin uudesta strategiasta, valittiin uusi puheenjohtajisto ja hallitus sekä uusi kunniapuheenjohtaja.

Kokousta edeltävänä perjantaina SKAL julkaisi uuden visuaalisen ilmeen ja lauantaina tapahtumaviikonloppu huipentui SKAL Kuljetusyrityksen julkistukseen.

Kalle Karttunen sai Anssi Kujalalta ansiomitalin.
Kuopion kaupungin tervehdys kansanedustaja Marko Kilveltä.
Jarkko Vartiamäki lähtee pitämään kannatuspuhetta Tomi Roimolalle.

Jari Välikangas SKALin puheenjohtajaksi

Liittokokous valitsi uuden puheenjohtajiston alkaneelle kaksivuotiskaudelle. Puheenjohtajan nuijaan tarttuu kauhavalainen kuljetusyrittäjä Jari Välikangas.

Yrittäjäneuvos Jari Välikangas on SKALin hallituksen ja puheenjohtajiston pitkäaikainen jäsen. Välikangas on toiminut SKALin vt. puheenjohtajan roolissa joulukuusta 2023 alkaen.

Välikankaan yritys Välikangas Logistics Oy liikennöi kolmellatoista yhdistelmällä.

Hän korostaa, että työ organisaation keskeisissä luottamustoimissa antaa hyvät valmiudet tehtävään.

– Minulla on tehtävän vaatima kokemus, osaaminen ja laajat verkostot. Ennen kaikkea minulla on palo edistää suomalaisten kuljetusyrittäjien asiaa. Olen SKALin jäsenyrittäjien käytettävissä ja teen heille töitä – yhdessä heidän kanssaan, sanoo Välikangas.

Varapuheenjohtajiksi Jani Salmela ja Tomi Roimola

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajiksi valittiin kurikkalainen Jani Salmela. Logistiikkainsinööri Jani Salmela on toimitusjohtaja 12 ajoneuvon M.J. Salmela Oy:ssä, jossa on 20 kuljettajaa.

– Arvoni ovat samoja mitä uudessa strategiassamme. Pidän itseäni luotettavana ja vastuullisena. ja olen jäsenen puolella. Haluan olla myös rohkea, kun haluan mennä eteenpäin järjestössä, Jani Salmela sanoo.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin haminalainen kuljetusyrittäjä Tomi Roimola. Autoyhtymä Roimola Ky:ssä on kolme kuljettajaa.

– Jatkan innolla järjestötyötäni SKALin puheenjohtajistossa. Olen järjestömies henkeen ja vereen, joten haluan olla valvomassa kumipyöräliikenteen etuja, sanoo Tomi Roimola.

Uusi hallitus

Lisäksi SKALin hallitukseen valittiin Timo Immonen (varajäsen Marko Järvimäki), Kalle Karttunen (varajäsen Seppo Laurila), Mikko Aaltonen (varajäsen Pasi Saarinen), Mirkka Kekäläinen (varajäsen Kimmo Halonen), Mikko Räsänen (varajäsen Antti Tiippana), Lasse Flyktman (varajäsen Tommi Koljonen), Marjut Koskinen (varajäsen Jouni Pusa), Rauno Heinonen (varajäsen Staffan Molander), Jarmo Nahkala (varajäsen Jarmo Tyni), Antti Finnilä (varajäsen Mikko Pitkänen), Jarkko Vartiamäki (varajäsen Timo Tukiainen), Harri Sandell (varajäsen Heikki Rantala), Laura Muhonen (varajäsen Samuli Laine).

KKL:n neuvottelevaksi jäseneksi valittiin Mika Laurén (varajäsen Jyri Kuivala) ja Logistiikkayritysten Liiton neuvottelevaksi jäseneksi Riku Vainio (varajäsen Petri Angervuori)

Teppo Mikkola kunniapuheenjohtajaksi

SKALin kunniapuheenjohtajaksi on nimetty kuljetusyrittäjä, talousneuvos Teppo Mikkola Mietoisista.

Teppo Mikkola nimitettiin kunniapuheenjohtajaksi SKALin liittokokouksessa Tahkolla. Järjestön edellinen pitkäaikainen kunniapuheenjohtaja Fritz Kuula menehtyi vuonna 2023. Järjestössä on kerrallaan vain yksi kunniapuheenjohtaja.

Mietoisista kotoisin oleva Mikkola on pitkän linjan hallitusammattilainen. Hänet valittiin Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n puheenjohtajaksi vuonna 2012 Levin liittokokouksessa. Mikkola toimi SKALin hallituksen jäsenenä vuodesta 1991 alkaen, joista kahdeksan vuotta varapuheenjohtajana.

Teppo Mikkola on ansioitunut hallitusammattilainen ja johtaja sekä ennen kaikkea pienyrittäjä, joka on antanut kaikkensa SKALin ja alan yritysten puolesta. Hän on edustanut järjestöä väsymättä ja tuntee koko kentän. Hänen johdollaan SKAL sai myös uudenlaista ryhtiä.

– Näen, että keskeisenä yrityksen menestystekijänä on strateginen johtaminen, hallinnon osaaminen ja sen kehittäminen. Avoin keskustelu asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa on tärkeää. Asiantuntijaorganisaatioiden, kuten SKALin tuki ja vaikuttamistyö, on välttämätöntä yritykselle tavoitteiden saavuttamiseksi. Otan nöyränä ja kiitollisin mielin vastaan tämän hienon tunnustuksen, Mikkola sanoo.

Teppo Mikkola

Talousneuvos, kuljetusyrittäjä

Suomen Leijonan Ritarikunnan Ansioristi

Moottoriliikenteen Ansiomitali

Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Suurristi

Liikenneturvallisuusalan Ansiomitali

Merkittävimmät luottamustehtävät SKAL-organisaation piirissä

01/2013–09/2020 Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry, puheenjohtaja

01/2005–12/2012 Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry, varapuheenjohtaja

01/1991–12/2004 Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry, hallituksen jäsen

01/1992–12/2012 Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n taloustoimikunnan puheenjohtaja, tositetarkastaja

01/2013–10/2020 SKAL Kustannus Oy, hallituksen puheenjohtaja

03/2013–10/2020 SKAL 70-Vuotisjuhlasäätiö sr, puheenjohtaja

03/1990–04/2013 Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry, puheenjohtaja

03/1998–03/2000 SKAL Itä-Suomi ry:n varapuheenjohtaja

03/1989–03/1990 Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry, hallituksen jäsen

HKK-Kuljetus on vuoden 2024 SKAL Kuljetusyritys

Tänä vuonna etsittiin yritystä, joka on kehittänyt osaamisalueestaan itselleen vahvuuden ja kilpailuetutekijän markkinoilla.

HKK-Kuljetus Oy merkittävä toimija pylväskuljetuksissa Pohjoismaiden alueella. Se on kehittänyt teknologiaa yhdessä ajoneuvo-, päällirakenne- sekä perävaunuvalmistajan kanssa. Tuloksena on uudenlaisia tehokkaita logistiikkaratkaisuja, kuten kahden pylväsnipun yhdistelmä kuljetuksissa.

Valmiita pylväitä kuljetetaan asiakkaille niin, että asiakas saa juuri oikean pylvään oikeaan paikkaan. Myös kuljetustenohjausjärjestelmä on kehitetty ja optimoitu yritystoimintaan yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

– Meidät tunnetaan alalla ja teemme tarjouksia olemassa oleville ja uusille asiakkaille. Jokainen kuljetus on yksilöllinen ja räätälöidään kohteeseen. Kuljetukset voivat olla hyvinkin erilaisia työmaan mukaan, kertoo HKK-Kuljetuksen hallituksen puheenjohtaja Heikki Kananen.

Selkeä strategia, pitkäjänteinen kehitystyö ja hyvä maine vakuuttivat tämänvuotisen palkintolautakunnan.

– Oli vaikuttavaa nähdä, miten tällainen selkeä strateginen valinta ja siihen panostaminen on johtanut menestystarinaan. Jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan. HKK-Kuljetus on onnistunut myös kansainvälistymään osaamisalueellaan ja sen toiminnassa on jatkuvuutta, jota arvostan, kuvaa lautakunnan puheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Minna Kivimäki.

SKAL Kuljetusyritys on valittu vuodesta 1989 alkaen. Valinnan perusteena on yrityksen tavaraliikenteessä toteuttama esimerkillinen kehitystyö, yritystoiminta tai vastaava, tai alan yrittäjien ja yritystoiminnan ulkoisen kuvan sekä arvostuksen lisäämiseksi tehty työ. Palkinnon lahjoittaa ST1.

HKK-Kuljetus Oy

Perustettu: 1989

Kotipaikka: Joensuu

Omistajat: Heikki Kananen, Saana Kananen ja Osmo Kananen.

Toiminta-alue: Suomi sekä muut Pohjoismaat

Liikevaihto: 8,3 miljoonaa euroa (konsernitilinpäätös 2022)

Henkilöstö: 35 (tilinpäätös 2023)

Kalusto: 17 ajoneuvoyhdistelmää

Päätoimipaikka: Ylämylly, Liperi

Kuljettaa: raakapuuta ja pylväitä

Asiakkaat: eri kokoiset metsäteollisuusyritykset

SKAL Kuljetusyritys -valintalautakuntaan kuuluvat

kansliapäällikkö Minna Kivimäki, LVM, puheenjohtaja

toimitusjohtaja Pasi Anteroinen, Liikenneturva, jäsen

yhteysjohtaja Sanna Kangas, Pohjola Vakuutus, jäsen

toimittaja Kyösti Jurvelin, Talouselämä, jäsen

poliisiylitarkastaja Pasi Rissanen, jäsen

markkinointi- ja myyntijohtaja Mikko Reinekari, St1, jäsen

vt. puheenjohtaja Jari Välikangas, SKAL, jäsen

viestintäjohtaja Heini Polamo, SKAL, sihteeri