Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry on nyt SKAL Länsi-Suomi


Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n vuosikokous pidettiin lauantaina 18.3.2023 Saaristomeren äärellä Ruissalon kylpylässä Turussa. Kokoukseen osallistui 31 virallista edustajaa 13 jäsenyhdistyksestä ja muita kokousvieraita 25 henkilöä.


Yhdistyksen puheenjohtaja Ralf Hellsberg käsitteli avauspuheenvuorossaan useita alamme ajankohtaisia asioita sekä kertoi sattumuksia 10 vuotisen puheenjohtajakautensa ajalta. Hän totesi myös, että yrittäjän kvartaali eli 25 vuotta oli kulunut siitä, kun hän aloitti luottamustehtävät Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n hallinnossa.

Liikeystävien puheenvuorot kokouksessa käyttivät Pohjola Vakuutuksen asiakkuuspäällikkö Mika Hintikka, Neste Markkinointi Oy:n asiakkuuspäällikkö Antti Heikkilä, kuorma-automyyjä Mikko Silfverberg Volvo Finland Ab:stä sekä myyntipäällikkö Juha Hiltunen Fleetskillsiltä. SKALn tervehdyksen kokousväelle toi viestintäpäällikkö Heini Polamo.

Kokouksen varmasti odotetuin hetki oli, kun yhdistykselle valittiin puheenjohtajaa. Ralf Hellsberg oli jo aiemmin ilmoittanut jättävänsä tehtävän. Uudeksi puheenhohtajaksi valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajana aiemmin toiminut Marjut Koskinen Eurasta. Koskisen jättämälle varapuheenjohtajan paikalle valittiin Olavi Jokela Nakkilasta.

Hallituksen jäseniksi valittiin uudelleen Petri Heikola Vakka-Suomen Kuorma-autoilijat ry:stä, Hannu Kangas SKAL Suoritealat Länsi-Suomi ry:stä, Mikko Laine Rannikkoseudun Kuljetusyrittäjät ry:stä, Mika Merisalo Satakunnan Kuljetusyrittäjät ry:stä, Jouni Pusa Paimion seudun ammattiautoilijat ry:stä ja Heikki Rantala Laitilan Ammattiautoilijat ry:stä. Olavi Jokelan tultua valituksi varapuheenjohtajantehtävään hänen tilalleen hallituksen jäseneksi valittiin Kimmo Kangas Satakunnan Kuljetusyrittäjät ry:stä.

Hallituksessa jatkavat seuraavaan vuosikokokseen saakka Hannu Kemppainen Lauttakylän Seudun Kuljetusyrittäjät ry:stä, Jari Lehtinen Loimaan Seudun Kuorma-autoilijat ry:stä, Sami Mäkinen Turun Autoilijat ry:stä, Pasi Oranta Salon seudun Ammattiautoilijat ry:stä, Mikko Reko Pyhäjärviseudun Kuljetusyrittäjät ry:stä, Rami Riikilä Satakunnan Kuljetusyrittäjät ry:stä ja Sami Siipola Turun Autoilijat ry:stä.


Toinen suuri asiakohta oli yhdistyksen sääntöjen muuttaminen. Kokous päätti hallituksen esityksestä muuttaa yhdistyksen sääntöjä. Näkyvin asia oli yhdistyksen nimen muuttaminen SKAL Länsi-Suomeksi. Muita keskeisiä muutoksia olivat jäsenmaksurakenteen muuttaminen vastaamaan keskusjärjestön jäsenmaksurakennetta, etäosallistumisen mahdollistaminen yhdistyksen kokouksissa ja yhteistyöjäsenten ottamismahdollisuus.

Samassa yhteydessä hyväksyttiin etäosallistumiseen liittyvä äänestysjärjestys. Sääntömuutos hyväksyttiin yksimielisesti. Uudet säännöt ovat nyt viranomaiskäsittelyssä ja ne otetaan käyttöön, kun ne on virallisesti rekisteröity. Kokouksessa hyväksyttiin kaksi aloitetta vietäväksi liittokokouksen käsiteltäviksi. Aloitteet käsittelevät ns. toiminimihenkilöiden käytön verokohtelun selkeyttämistä sekä pakettiautoilla toimintaa harjoittavien jäsenten jäsenmaksua.

Nakkilalainen Olavi Jokela valittiin SKAL Länsi-Suomen varapuheenjohtajakasi Marjut Koskisen siirryttyä puheenjohtajaksi.


Vakkanostot Oy Vuoden 2023 Kuljetusyritykseksi

Kokouksessa palkittiin Länsi-Suomen alueellinen Vuoden 2023 Kuljetusyritys. Huomionosoituksen sai vuonna 2011 perustettu Vakkanostot Oy.

Vakkanostot Oy on laitilalainen yritys, joka nostaa ja kuljettaa kaiken, koko Suomen alueella. Usein sama projekti vaatii sekä nosto- ja kuljetuspalvelua.

"Me hoidamme työn suunnittelusta toteutukseen, aikataulussa ja ammattitaidolla. Kaikki tavanomaisesta poikkeavat ja korkean riskin nostot, kuten esimerkiksi raskaat nostot, hankalan mallisten kappaleiden nostot, nostot ahtaissa paikoissa ja yhteisnostot, joissa tarvitaan kahta nostinta". Toimitusjohtaja Jesse Pihalan mukaan tämä on yrityksen parasta osaamisaluetta. Yrityksen toimipaikat sijaitsevat Raumalla, Laitilassa ja Uudessakaupungissa, mutta yritys palvelee koko Suomen alueella.


Asiakaskunnassa Vakkanostot Oy:llä on maine vahvana osaajana ja luotettavana ongelmanratkaisijana. Vakkanostojen toiminta sekä kalusto on alansa huippua, sen toimintakulttuuriin kuuluu tarkka ja tinkimätön toiminta turvallisuudessa ja aikatauluissa. Yrityksen tyylikäs ja puhdas keltainen kalusto on tunnettu ja herättää kiinnostusta työmaalle saapuessaan.


- Laadukasta, tyylikästä, luotettavaa ja turvallista ovat laatusanoja, jotka usein kuulee yrityksen asiakkaiden kuvaillessa Vakkanostot Oy:n toimintaa. Halu olla paras onkin ollut yritystä kehittävä ja eteenpäin vievä voima, sanoo Pihala.


Vakkanostot Oy:n strategia on jatkaa kasvu-uralla joko lisäämällä kalustoa tai yrityskauppojen avulla. Turun talousalue on seuraava looginen suunta. Panostus laatuun, turvallisuuteen ja kustannustehokkuuteen jatkuu ympäristöarvot huomioiden. Panostamme vahvasti myös erikoistöihin, siis niihin, joista muut kieltäytyvät, Vakkanostot Oy:ssä linjataan tulevaa kehitystä.

Vuoden Kuljetusyritys Länsi-Suomessa 2023 on Vakkanostot Oy Laitilasta. Palkintoa olivat vastaanottamassa Jesse Pihala (oik.), Sami Ojanen ja Heikki Rantala. Palkinnon jakoivat puheenjohtaja Ralf Hellsberg ja toimitusjohtaja Tero Siitonen (vas.)


Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalit kahdelle liikenteenharjoittajalle

Kokouksessa jaettiin Tasavallan Presidentin 6.12.2022 antamat Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalit liikenteenharjoittaja Juha Anttilalle Taivassalosta sekä toimitusjohtaja Petri Nurmiselle Sauvosta.

Toimitusjohtaja Petri Nurmiselle (oik.) Sauvosta ja liikenteenharjoittaja Juha Anttilalle Taivassalosta jaettiin Tasavallan presidentin myöntämät Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan 1. luokan ansiomerkit kultaristein.

SKAL Länsi-Suomen hallitus:

Puheenjohtaja Marjut Koskinen, Eura

Varapuheenjohtaja Olavi Jokela, Nakkila

Jäsenet:

Petri Heikola, Taivassalo

Hannu Kangas, Pori

Kimmo Kangas, Pori

Hannu Kemppainen, Huittinen

Mikko Laine, Raisio

Jari Lehtinen, Loimaa

Mika Merisalo, Pori

Sami Mäkinen, Turku

Pasi Oranta, Salo

Jouni Pusa, Lieto

Heikki Rantala, Laitila

Mikko Reko, Säkylä

Rami Riikilä, Eurajoki

Sami Siipola, Turku