Rengasvaatimukset

Kuorma-autoja, linja-autoja, luokittelumassaltaan yli 3,5 tonnin henkilöautoja ja rakenteelliselta nopeudelta yli 60 km/h traktoreita sekä näiden perävaunuja koskee seuraavat talviajan rengasvaatimukset.

Jos sää tai keli sitä edellyttää, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana

Talviajan rengasvaatimukset

Kuorma-autoja, linja-autoja, luokittelumassaltaan yli 3,5 tonnin henkilöautoja ja rakenteelliselta nopeudelta yli 60 km/h traktoreita sekä näiden perävaunuja koskee seuraavat talviajan rengasvaatimukset. Jos sää tai keli sitä edellyttää, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana:

  • Vetävillä akseleilla on käytettävä talvirenkaita, joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 5 mm. Vaatimus ei koske ohjaavan vetävän akselin renkaita.
  • Muilla auton ja perävaunun akseleilla on käytettävä renkaita, joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 3,0 mm. Muilla kuin vetävillä akseleilla ei ole vaatimusta siitä, että renkaan käyttöluokan tulisi olla talvirengas.
  • Talvirenkaita ei kuitenkaan tarvitse käyttää ajoneuvon valmistukseen, maahantuontiin, kauppaan, korjaukseen, katsastukseen tai liikenteeseen hyväksymiseen liittyvissä tilapäisissä, enintään 20 kilometrin pituisissa siirroissa eikä museoajoneuvossa järjestetyn ajotapahtuman aikana. Talvirenkaita ei myöskään tarvitse käyttää sellaisessa ajoneuvossa, johon talvirenkaita ei ole saatavissa; tällaisessa ajoneuvossa tulee käyttää talvikäyttöön soveltuvia karkeakuvioisia renkaita.
Lisätietoja