Kuljetuksiin tehoa ja turvallisuutta Keypointin lasereilla

Jyväskyläläisen Keypoint Oy:n lasereista on tullut logistiikkayritysten luottokumppani. Maan pinnasta selkeästi erottuva laserviiva auttaa kuljettajaa havainnoimaan peruutussuunnan lastauslaiturille. Se nopeuttaa peruuttamista, säästää kuljettajien aikaa, parantaa turvallisuutta ja minimoi kolareista syntyneet vahingot.

KAUPALLINEN ARTIKKELI

Lastauslaiturille asennettava tutka tunnistaa ennalta määritellyn kokoisen ajoneuvon sen peruuttaessa lastauslaiturille. Tutka sytyttää maahan vihreät laservalot, jotka palavat, kunnes ajoneuvo on päässyt peruuttamaan turvallisesti. Teknologiansa ansiosta ne näkyvät myös pimeässä, eivätkä peity lumeen tai hiekkaan.

– Vihreä laserviiva näkyy parhaiten hämärään ja pimeään aikaan, jolloin auringonvalo ei peitä laservalon valotehoa. Päivällä vihreä laserviiva näkyy parhaiten varjossa ja pilvisellä säällä. Laser soveltuu myös nostoalueiden ja lavapaikkojen merkintään, kertoo toimitusjohtaja Oili Eronen.

Ahtaille lastausalueille palvelu on tuonut huiman muutoksen. Pitkät yhdistelmät vahingoittavat helposti laitureita ja jopa törmäävät toisiinsa. Lasertutkat auttavat kuljettajia navigoimaan ahtailla alueilla ja parantavat samalla koko kuljetusketjun tehokkuutta.

– Kuljettajat ovat kertoneet meille, että tutkan ansiosta ajoneuvojen peruutusajat ovat jopa puolittuneet, sanoo Eronen. Aika on rahaa - ajot pysyvät aikataulussa, kun aikaa ei kulu lastausalueella turhaan.

Kuljetusasiakkaat kiittävät

Tutkan avulla voidaan myös vähentää materiaalivahinkoja, mikä tarkoittaa suoraa säästöä kuljetus- ja terminaaliyrityksille. Erosen mukaan hydrauliseen lastauslaituriin peruuttaminen maksaa yritykselle 3000–10 000 euroa. Kaluston vahingot ovat minimissään 3000–5 000 euroa, vaikka kyseessä olisi vain pieni kolhaisu.

– Lisäksi säästyvät ne kustannukset, mitkä laiturin tai kaluston korjaamisesta tulee silloin kun sitä ei voi käyttää. Jos kuljetusyrittäjällä on esimerkiksi vain yksi rekka, on tuhoisaa, jos se joutuu menettämään sen takia ajojaan.

Tutka on myös merkittävä työturvallisuustekijä kuljetusliikkeille.

– Kuljettajat pitävät lasereita erinomaisen hyvänä myös siksi, ettei tarvitse sokkona peruuttaa. On meidän kaikkien yhteinen asia, että kuljetusten sujuvuutta ja turvallisuutta saadaan edistettyä. 

Kotimaista osaamista

Perheomisteinen yritys on herättänyt laajasti kiinnostusta. Pilotit suurissa logistiikkakeskuksissa ovat saaneet positiivista palautetta. Kun eri mediat – esimerkiksi MTV Uutiset ovat noteeranneet tuotteen, on sen kysynnässä näkynyt selkeä piikki.

– Toista vastaavaa tuotetta ei Suomessa ole. Tavoitteenamme on tulla laajemmin tunnetuksi kotimaan markkinoilla vuonna 2024  ja laajentua kansainvälisille markkinoille, erityisesti Keski-Eurooppaan.

– Kehitämme jatkuvasti tutka- ja laserratkaisuja teollisuudelle ja logistiikka-alalle. Haluamme tuntea asiakkaidemme haasteet ja kehittää siltä pohjalta tuotteita, jotka säästävät asiakkaidemme aikaa ja rahaa ja lisäävät turvallisuutta.

Toivon aktiivista yhteistyötä alan yritysten kanssa, jotta voimme kehittää sitä, mitä asiakkaat tarvitsevat. Meihin kannattaa olla rohkeasti yhteydessä, kannustaa Eronen

Keypoint Oy:n asiakkaita ovat muun muassa terminaalit, logistiikkakeskukset ja kuljetusten toimeksiantajat, joilla on omat lastauslaiturit. Perheyrityksen tarina alkaa jo vuodesta 1991, kun Kaliforniassa fyysikkona toiminut Jorma Orkosalo palasi Suomeen ja alkoi valmistaa teollisuuslasereita omakotitalonsa autotallissa.

–  Meidät tunnetaan joustavasta ja asiantuntevasta asiakaspalvelusta. Sen pohjalta ovat syntyneet myös Theralux®-laserhoitolaitteet, 4D-tutkat ja teollisuuden prosesseihin valmistettavat laserratkaisut.

Eronen aloitti Keypointin toimitusjohtajana syksyllä 2023. Kenttä on hänelle jo ennestään tuttu.

– Sain hyvän käsityksen alasta toimiessani OP Pohjolassa myyntijohtajana mm ammattiliikennevakuuttamisessa ja vetäessäni Pohjolan ajoneuvokorvaustoimintoa. Siellä olen konkreettisesti nähnyt, millaisia vahinkoja ammattiliikenteessä ja logistiikkatoiminnoissa voi sattua, Eronen päättää.

Ota yhteyttä:

Toimitusjohtaja Oili Eronen 044 7007 439

Myyntipäällikkö Timo Jääskelä p. 044 7222 238

Tutustu palveluun: www.keypoint.fi