Kolmen konttorin mies

Tehtävä:

Kari Palojärvi on ollut Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:n (MKY) toiminnanjohtajana vuodesta 2008. Hän valvoo raakapuuta, haketta ja turvetta Suomessa ajavien kuljetusyrittäjien etuja ja tukee heidän työtään. Tehtävä vaatii paljon liikkumista laajassa  metsäisessä maassamme. Kari nimittää itseään kolmen konttorin mieheksi. Toimistot Kuopiossa ja Helsingin sekä auto muodostavat toimivan työympäristön.

Pinnalla:

Kuljetusyrittäjät tarvitsevat tällä hetkellä paljon neuvoja ja monipuolista yhteistyötä taloudellisissa vaikeuksissa työskennellessään. Maailmantalouden vaikutukset metsäteollisuuteen ovat huolestuttavia. Yrittäjät ovat investoineet paljon kalustoon ja töiden väheneminen huolestuttaa.

Koulutus:

Kari opiskeli Helsingin yliopistossa maa- ja metsätaloustieteen maisteriksi. Hän valmistui vuonna 1989 ja on oikeutettu käyttämään metsänhoitajan arvonimeä. Karin työura metsien ja puun parissa on ollut monipuolinen. Hyvää pohjaa nykyiseen tehtävään ovat antaneet työskentely ennen opiskelua Metsähallituksessa sekä vuodet SKAL:n Itä-Suomen alueyhdistyksen toiminnanjohtajana ja MKY:n aluepäällikkönä. Keitele Forestin metsäpäällikkönä hän perehtyi metsäteollisuuden ansaintalogistiikkaan. Omassa yrityksessään 1990-luvun lamavuosina hän laati metsätaloussuunnitelmia.

Parasta työssä:

Karin mielestä ehdottomasti parasta on työn monipuolisuus. Ahkerasti jäsenyrittäjiä eri puolilla Suomea tapaava Kari on paljon liikkeellä. Viranomais- ja asiakastahojen tapaamiset puolestaan ovat useimmiten pääkaupunkiseudulla.

Työtä metsästä:

Lehden tämänkertaista teemaa Kari kehuu hyväksi. Suomi elää metsistä on vanha totuus. Metsästä tulee työtä ja rahaa. Hyvinä vuosina esimerkiksi yksityisille metsänomistajille kertyy kaksi miljardia euroa kantorahaa. Suomen  metsäklusteri on vahva keskittymä. Sen taustalta löytyvät metsien viljelijät ja taimien kasvattajat. Laajaan klusteriin kuuluvat metsäkoneiden valmistajat, saha-, sellu- ja paperitehtaat sekä tietysti metsäalan kuljetusyrittäjät ja koneyrittäjät. Osittain metsät ovat myös maatalouden tukijalka.

Perhe ja harrastukset:

Karin elämäntapa on metsästys, parasta on jahti koiran kanssa. Silloin, kun metsälle ei ole mahdollista lähtee, Kari virkistyy kalastamalla. Elämäntapansa hän on saanut verenperintönä esi-isiltään molempien vanhempiensa kautta. Kari asuu vaimonsa Tuulan ja koiran kanssa Siilinjärvellä. Kolme aikuista lasta ovat jo omillaan maailmalla ja perhekunta on kasvanut yhdellä lapsenlapsella.