Kohti parempaa tavoitettavuutta

Helsingissä asuva Salla Laurin hoitaa Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n ja Autoliikenteen Työnantajaliitto ry:n puhelinvaihdetta ja Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:n toimistotöitä. Sallan mieleenpainuva ääni ja railakas nauru ovat monille tuttuja.

TEHTÄVÄ: Puhelinvaihteen hoitaja Salla Laurin työskentelee Helsingin toimistolla tai etänä. Hän hoitaa myös Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:n toimistosihteerin tehtäviä ja kehaisee, että toiminnanjohtaja Kari Palojärven kanssa on todella hauska tehdä töitä. Veteraanijäsenten jäsenyysasiat kuuluvat myös Sallalle. Viime liittokokouksessa hän pääsi emännöimään veteraanien retkeä. Kivaa oli! Pian alkavat myös huhtikuussa Savonlinnassa järjestettävän erikoisjärjestöjen yhteisen vuosikokouspäivän järjestelyt. Tehtäviin kuuluu lisäksi jäsenyhdistysten tekemien Ammattiautoliiton ansiomerkkianomusten käsittely.

PINNALLA: Siihen miksi ja milloin jäsenyrittäjät ottavat SKALiin vilkkaasti yhteyttä vaikuttaa moni asia. Esimerkiksi mediassa julkaistut jutut voivat käynnistää lisätietotarpeet samoin lakien ja säädösten muutokset. Palvelun parantamiseksi ja nopeuttamiseksi SKALissa on otettu käyttöön ns. Tikettijärjestelmä, jolla soittopyynnöt välitetään asiantuntijatiimeille.

KOULUTUS: Peruskoulun jälkeen Salla kävi puutarhakoulun. Helsingin kaupungilla kesätöissä hän kuitenkin mietti, että talvella työ on enemmän laitehuoltoa ja päätti pyrkiä sisähommiin. Salla tuli SKALiin vuonna xxx aluksi palvelutoimistoon töihin ja on myöhemmin hoitanut muun muassa Helsingin Seudun Kuljetusyrittäjien tehtäviä ja TIR-Carnét palveluita. Nykyinen tehtäväkokonaisuus muotoutui vuonna 2014.

PARASTA TYÖSSÄ: Jäsenyrittäjät, jotka soittavat erilaisista, joskus yllättävistäkin asioista SKALiin ovat ehdottomasti parasta työssä. Varsinkin monesta metsäalan yrittäjästä on tullut hyviä tuttuja. Mielenkiinto pysyy vireillä, kun ei tiedä mistä seuraava soittaja haluaa kysellä.

PERHE JA HARRASTUKSET: Salla on intohimoinen kirjahullu. Nyt on menossa englantilainen kausi, jossa romantiikkaa edustaa Mary Shelley ja runoutta Lord Byron. Lisäksi Salla tutustuu englantilaisen teollisen vallankumouksen historiaan. Elokuvista Salla nauttii teattereissa tai kotisohvalla rakkaan Ylermi-kisaan kanssa. Kavereiden mielestään Sallan elokuvamaku on 14-vuotiaan pojan, mutta siitä hän ei välitä. Eikä loukkaannu, jos Ylermiä sanotaan pulleaksi, vaan korjaa, että se on isoluinen. Sallan hyötyliikunta hoituu miellyttävästi työmatkojen yhteydessä.

KULJETUSYRITYKSEN VUODENKIERTO: Lehtemme teema Kuljetusyrityksen vuodenkierto ei varsinaisesti näy Sallan tehtävissä, mutta ennen juhlapyhiä jäsenyrittäjät kaipaavat lisätietoja pyhäpäivien palkanmaksusta. Vilkkaista työpäivistä Sallan mieleen on jäänyt yhtenä esimerkkinä mitta- ja massamuutoksen aiheuttama tohina toimistolla.