Kohti livetapahtumia

Tapahtumakoordinaattori Sanna Hämäläinen tuottaa SKAL ry:n ja SKAL Kustannus Oy:n valtakunnalliset tilaisuudet webinaareista livetapahtumiin.

TEHTÄVÄ: Sanna Hämäläisen päätehtävänä on valtakunnallisten tapahtuma- ja messuprojektien tuottaminen. Työ sisältää tapahtuman koko elinkaaren suunnittelusta valmiin tilaisuuden ohjaamiseen. Mukaan mahtuu budjetointia, vaihtoehtojen kartoitusta, markkinointia eri kanavissa, tilausten hallintaa ja toimintaa yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi Sanna vastaa Kuljetuskeskusten Liitto ry:n talous- ja hallintotehtävistä, tapahtumien tuotannosta sekä toimii KKL:n hallituksen sihteerinä.

PINNALLA: Kuluvan vuoden tilaisuuksien pitopaikat ja reunaehdot ovat sovittuina, nyt on tarjouspyyntökierrosten aika. Kesäkuussa pidettäviä Kuljetusyrittäjäpäiviä ja liittokokousta on valmisteltu jo reilu vuosi. Rauhallisesti ja järjestelmällisesti toimiva Sanna suunnittelee tilaisuudet yhdessä SKALin asiantuntijoiden ja jäsenjärjestöjen kanssa. Tällä hetkellä pinnalla on livetapahtumien toteuttaminen – olisi upeaa saada tapahtumatuotanto täysillä käyntiin koronavuosien jälkeen ja päästä tapaamaan jäseniä ja sidosryhmiä.

KOULUTUS: Sanna Hämäläinen on tradenomi (AMK). Hän suoritti monimuoto-opiskelut työn ohella ja valmistui helmikuussa 2018. Opinnäytetyön aihe oli ”Tapahtumaprojektin operatiivisten työtapojen kehittäminen”. Sanna sai opiskelusta uutta intoa työhön ja merkonomitutkinto päivityksen. SKALiin hän tuli tapahtumakoordinaattoriksi tammikuussa 2019. Vuoden 2021 hän sijaisti järjestöpäällikön tehtävissä. Aiemmin Sanna toimi 19 vuotta Öljy- ja biopolttoaineala ry:n (ent. Öljyalan Keskusliitto ry) johdon sihteerinä vastaten hallinnon tehtävistä sekä tapahtuma- ja koulutustoiminnasta. Työ sisälsi myös viestintäkoordinaattorin tehtävät. Sanna toimi kahden verkkosivuston päivityksen projektipäällikkönä.

PARASTA TYÖSSÄ: Empaattisen Sannan mielestä parasta työssä ovat ihanat työkaverit. Etätöissä yhteyttä on pidetty teamsin ja puheluiden kautta. Työn suola on valmiisiin tapahtumiin osallistuminen. Niissä tutustuu jäsenyrittäjiin ja yhteistyöjäseniin – jokainen tapaaminen lisää omaa tietämystä yrittäjyydestä ja kuljetusalasta. Erilaista tekemistä työpöydälle tuovat KKL:n talouden seuraaminen, tilinpäätös ja tilintarkastukseen valmistautuminen.

PERHE JA HARRASTUKSET: Sanna asuu miehensä kanssa Porvoossa. Aikuinen poika elää jo omillaan. Sanna on syntynyt Seinäjoella, mutta hänen ollessaan 1-vuotias perhe muutti Porvooseen. Sannan lempiharrastus on ehdottomasti mökkeily. Työntäyteisen viikon jälkeen parasta akkujen latausta on liikkuminen metsässä perheen kanssa, marjastaen ja sienestäen. Toinen rakas harrastus on päivittäinen lukeminen. Sanna on kirjastopalvelujen suurkuluttaja. Puolison kanssa kalastetaan muikkuja Kouvolan seudulla ja ulkoillaan upeassa kotikaupungissa. Ehkä siippa saa innostettua hänet myös haukikalastukseen merelle…

KULJETAN SUOMELLE: Sanna on lukenut mielenkiinnolla Kuljetan Suomelle tositarinoita, joissa jäsenyrittäjämme kertovat päästövähennyskeinoistaan ja suhteestaan ympäristöön. Tarinat on koottu SKALin sivuille ja jaettu sosiaalisessa mediassa.