Kaakkois-Suomen Kuljetusyrittäjät Montenegrossa

Kaakkois-Suomen Kuljetusyrittäjät ry tekivät jäsenmatkan Montenegroon huhtikuun lopulla. Matka piti tehdä jo vuonna 2020, mutta se siirtyi koronan takia. Tällä välin myös hintataso oli noussut jonkin verran.

Matka oli ikimuistoinen, ja kävelimme mm. Schengen rajan yli! Lensimme Kroatiaan ja siitä bussilla Montenegroon. Bussimme oli jäänyt Kroatian rajatarkastusjonoon (Schengen-raja), eikä tiennyt, kuinka kauan siinä menee. Noh, lentokentällä oli valmiit taksat raja-asemille. Löysimme englantia puhuvan taksinkuljettajan ja siirryimme takseilla raja-asemalle, jossa opas oli vastassa. Matkalaukkua vetäen passintarkastukseen ja siitä sitten bussiin ja toiseen passintarkastukseen.

Välillä lauttaa käyttäen pääsimme perille Budvaan ja hotelliin. Hotelli oli aivan Adrianmeren rannalla. Keli oli suotuisa, yli 20 asetta koko ajan. Kaupungit, missä vierailimme, olivat kaikki vuorien välissä laaksoissa, joten luulen, että kesä- ja heinäkuussa siellä on liian lämmintä.

Matkamme kesti 5 päivää. Kävimme joka päivän tutustumassa eri paikkoihin Montenegrossa ja saimme kattavan kuvan maasta. Vuoria oli joka paikassa ja matkat moottoriteitä pitkin olivat mieleenpainuvia. Jännin oli bussimatka vanhaa serpentiinitietä pitkin. Tiessä on 25 mutkaa. Matka oli erittäin mielenkiintoinen, bussista katsoen tie näytti olevan vain yhden auton levyinen! Useamman kerran oppaamme meni tielle ja opasti autoja reunapaikkoihin, että bussimme pääsi ohitse. Huokaisemme helpotuksessa, kun pääsimme alas vuorelta.

Kävimme myös tutustumassa viinitilaan ja sen tuotteisiin. Sesonkiaikaan tilalla työskentelee 1000 työntekijää! Meille jäi positiivinen kuva koko maasta, sinne ei kuitenkaan ole suoria lentoja Suomesta, muuten voin kyllä suositella kaunista ja vuoristoista Montenegroa.