Jäsenyrittäjien videotervehdykset toivat lämpöä etäliittokokoukseen

Kauniina kesälauantaina SKAL:n liittokokoukseen osallistuneet istahtivat kukin oman tietokoneensa äärelle ja avasivat henkilökohtaisen yhteyden virtuaaliseen kokoukseen. Turvallisuuden vuoksi vain kokouksen toimihenkilöt ja asioita esittelevät luottamushenkilöt olivat koolla Oulunkylässä Helsingissä lähetysstudiossa ohjaamassa päivän tapahtumia. Liittokokous sujui jouhevasti ja nopeasti.

Tasan yhdeksältä esittivät Juhana Valtonen, Jenni Suhonen ja Mitro Koskiluoma perinteisesti liittokokouksiimme kuuluvan Ankkurit ylös -kappaleen puhallinsoittimilla. Esityksen aikana nähtiin kuvapotpuri aiemmista liittokokouksista.

Tilaisuuden juontajana toimi vt. järjestöpäällikkö Sanna Hämäläinen, joka myös opasti virtuaalisessa kokousympäristössä toimimiseen. Koeäänestys säätilasta jäi liittokokouksen ainoaksi äänestykseksi.

Videotervehdykset elävöittivät hienosti kokousta

Puheenjohtaja Jani Ylälehto aloitti avauspuheenvuoronsa muistelulla, jossa hänen SKAL:sta eronnut isänsä palasi takaisin järjestön riveihin. Ylälehto jatkoi alamme lähivuosien suurista haasteista ja korosti, etteivät yrittäjät ja SKAL selviä niistä, elleivät toimi yhdessä. SKAL:n uudessa strategiassa jäsenyrittäjien kannattava liiketoiminta on yksi keskeisistä tavoitteista.

Studiolla SKAL:n pj. Jani Ylälehto (vas.), kokouksen pj. Jan Ingman, tj. Iiro Lehtonen ja kokouksen toinen pj. Jari Lindroos. Oikeanpuoleisessa pöydässä kokouksen sihteerit, Nina Anttila ja Mikko Voutilainen.

Seuraavaksi ohjelmassa oli ilahduttavaa katsottavaa. Jäsenyrittäjät eri puolilta Suomea olivat tehneet laadukkaita, viihdyttäviä ja eteenpäin kannustavia videotervehdyksiä. Kiitos niistä!

Liittokokouksessa ei luovutettu Tasavallan Presidentin myöntämiä ansiomerkkejä. Sen sijaan toimitusjohtaja Iiro Lehtonen ja puheenjohtaja Jani Ylälehto luettelivat merkkien vastaanottajat ansiomerkkien arvojärjestyksessä. Merkit oli toimitettu jäsenyhdistyksille jaettaviksi. Kaikkien ansiomerkkien vastaanottajien puolesta kiitospuheen piti toimitusjohtaja Pia Vuori Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:stä.

Valtiolliset ansiomerkit

Suomen Leijonan Ritarikunnan ansioristi:Hannu AleniusPaul DonnerLassi HauruPetri HeikolaStaffan MolanderPia Vuori

Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein:Markku HuovinenTeemu LaakkonenKari LavuAuno NurmiJukka SilmäriMarkku Tuppuri

SKAL Kuljetusyritys 2021 on Jylhän perheyhtiö Jyväskylästä

Työliittokokouksen huipentumaksi muodostui SKAL Kuljetusyritys -palkinnon julkistaminen. Palkittu on Kuljetus ja Muutto O. Jylhä Oy. Jani Ylälehto ja viestintäpäällikkö Heini Polamo kertoivat aluksi palkitsemisen perusteista ja sen jälkeen nähtiin iloinen video palkinnon matkasta Jyväskylään Jylhän toimitiloihin, ja sen luovutus. Palkintoa luovuttamassa olivat Jani Ylälehto, Heini Polamo ja myyntijohtaja Tuomas Kulola Nesteeltä. Mukana onnittelemassa olivat myös SKAL Keski-Suomi ry:n puheenjohtaja Matti Perälä ja toiminnanjohtaja Heikki Lappalainen.

Videot eivät loppuneet siihen, vaan seuraavaksi katsottiin Kuljetus ja Muutto O. Jylhän laadukas esittelyvideo, joka kiteytti heidän toiminta-ajatuksensa: Välitämme työntekijöistämme ja ymmärrämmetuttujen asiakkaiden arkea lämpösäädeltyjen kuljetusten alalla.

Pääkuvan kuvateksti: Kuljetus ja Muutto O. Jylhä Oy:n tiloissa 29.5. järjestetyssä palkinnon luovutustilaisuudessa vasemmalta: SKAL:n viestintäpäällikkö Heini Polamo ja puheenjohtaja Jani Ylälehto, kuljetuspäällikkö Tommi Jylhä ja toimitusjohtaja Pekka Jylhä sekä myyntijohtaja Tuomas Kulola Marketing & Services, Nesteeltä. Neste lahjoittaa SKAL Kuljetusyritys -palkinnon. SKAL Ku ljetusyritys on valittu vuodesta 1989 alkaen.

Virtuaalisen kokouksen tekniikka toimi moitteettomasti

Liittokokouksen puheenjohtajina toimivat kuljetusyrittäjät Jan Ingman ja Jari Lindroos, joiden johdolla käsiteltiin jouhevasti työjärjestyksen mukaiset asiat. Äänentoisto ja kuvan laatu olivat moitteettomat.

Liittokokouksen puheenjohtaja Jan Ingman Söderkullasta. Kokouksen toinen puheenjohtaja Jari Lindroos Vantaalta johti kokousta, kun käsiteltiin toimintakertomusta ja toimintasuunnitelmaa sekä niihin liittyviä talousasioita.

Liittokokouksen julkilausuman Polttoaineveron korotusten sijaan on uskallettava uudistaa liikenteen verotus” esitteli Heini Polamo.

Iiro Lehtonen esitteli toimintakertomuksen ja toimintasuunnitelman sekä niihin liittyvät talousasiat, jotka hyväksyttiin. Automaksua päätettiin korottaa hallituksen esityksen mukaisesti ensi vuonna viisi euroa. Puheenjohtajiston palkkiot säilytettiin esityksen mukaisesti ennallaan. Iiro Lehtonen antoi myös SKAL 2030 strategian tilannekatsauksen.

SKAL:n sääntötoimikunnan puheenjohtaja Jani Salmela kertoi sääntötyöryhmän toiminnasta ja esitteli lyhyesti ne teemat, joilla säännöt saadaan vastaamaan nykyisiä haasteita. Muutosesitys viedään syksyllä SKAL:n hallitukseen ja ensi vuonna liittokokouksen päätettäviksi.

Marraskuussa SKAL:n toimitusjohtajana aloittava Anssi Kujala tervehti liittokokousta mökiltään Etelä-Pohjanmaalta ja kertoi omasta taustastaan.

Iiro Lehtonen sai muistolahjan vuosina 2007-2021 johtamistaan liittokokouksista.

Kokouksen lopussa seurasi vielä yllätysnumero.  Puheenjohtaja Jani Ylälehto kiitti muistolahjalla toimitusjohtaja Iiro Lehtosta hänen vuosina 2007–2021 maaliin luotsaamistaan liittokokouksista.

Kuljetusyrittäjäpäivät ensi vuonna järjestetään 10.–12.6.2022 Turussa. Turun Autoilijat ry:n puheenjohtaja Sami Mäkinen toivotti videon välityksellä kaikki tervetulleiksi Turun Messukeskukseen

vuoden_2021_skal_kuljetusyrityksen_palkitseminen

Video of vuoden_2021_skal_kuljetusyrityksen_palkitseminen Katso video SKAL Kuljetusyrityksen palkitsemisesta.

jasenyrittajien_videotervehdyksia

Video of jasenyrittajien_videotervehdyksia Katso jäsenyrittäjien videotervehdykset