Jäsenten apuna

Lakimies Hanna-Liisa Hammarén palasi vuosi sitten takaisin SKALiin Hong Kongista, jossa hän asui perheensä kanssa lähes neljä vuotta. Alun perin Hanna-Liisa on tullut SKALin palvelukseen jo vuonna 2008. Kuljetusyrittäjien arkeen liittyvät oikeudelliset kysymykset ovat tulleet hänelle vuosien varrella tutuiksi ja työn parhaita puolia onkin lakiongelmien ratkaiseminen yhteistyössä jäsenyrittäjien kanssa.

Mitä tehtäviisi oikein kuuluu?

Tehtäviini SKALissa kuuluvat erilaiset lakikysymykset, joita kuljetusyrittäjä käytännön työssään kohtaa. Yksi tärkeimmistä osa-alueista on sopimusasiat, kuten kuljetussopimusten kommentointi, tulkinta ja niihin liittyvät riita-asiat. Neuvon jäsenyrittäjiä paljon myös ajoneuvokauppoihin, liikennerikoksiin- ja rikkomuksiin, rahdinkuljettajan vastuuseen ja vahingonkorvausasioihin liittyvissä kysymyksissä. Viime aikoina työn alla on ollut lisäksi runsaasti vakuutusyhtiöiden päätöksiin liittyviä muutoksenhakuja.

Parasta työssä

Pidän työtäni monipuolisena, ja jokainen työpäivä onkin erilainen. Mieluista on se, että työssä pääsee ratkaisemaan jäsenyrittäjien lakiongelmia käytännön tasolla, yhteistyössä yrittäjien kanssa. Parasta työssä ovat ne tilanteet, joissa saamme yhdessä yrittäjän kanssa käännettyä jonkin haastavan oikeudellisen tilanteen hänen edukseen – esimerkiksi onnistuneet muutoksenhaut ja valitusprosessit.

Koulutus ja työhistoria

Olen koulutukseltani varatuomari. Valmistuin Helsingin yliopistosta oikeustieteen maisteriksi vuonna 2006. Tämän jälkeen työskentelin työeläkeyhtiö Varmassa ja suoritin tuomioistuinharjoittelun Salossa vuonna 2007.

Aloitin työt SKALissa vuoden 2008 alusta. Olen vuosien varrella asunut ulkomailla kahteen otteeseen ja palannut vastaavasti kahteen kertaan takaisin SKALiin ja kuljetusalan pariin. Hong Kongissa vietetyt vuodet sisälsivät myös tiukkojen koronarajoitusten keskellä elämistä, minkä jälkeen oli erityisen mukavaa palata kotiin ja tuttuihin kuvioihin.

Vapaa-aika

Suuri osa vapaa-ajastani kuluu 10- ja 12-vuotiaiden poikieni jääkiekkoharrastuksen parissa sekä kahden labradorinnoutajan kanssa ulkoillessa. Harrastan myös tennistä, jota pelasin Hong Kongissa naisten nelipeliliigassa.