Jäsenpalvelutyössä saa tutustua yrittäjiin

Tehtävä:

Jäsenrekisterin hoitaja Nina Anttila vastaa jäsenyritysten, yhteistyöjäsenten, jäsen- ja paikallisyhdistysten tietojen ylläpitämisestä jäsenrekisterissä sekä  jäsenmaksulaskutuksesta. Hän myös suunnittelee ja testaa jatkuvasti kehittyvän rekisterin erilaisia ominaisuuksia ja opastaa henkilökuntaa rekisterin käyttämisessä.Kuluvana vuonna uusien jäsenten hankintaan on panostettu paljon. Nina hoitaa lisäksi liikenneyrittäjävalmennusten käytännön järjestelyt ja on tiiviisti yhteydessä kouluttajiin.

Pinnalla:

Parhaillaan Nina testaa jäsenrekisteriin tulevia erilaisia muutoksia. Esimerkiksi liittokokousta varten liittokokousedustajien määrät tullaan jatkossa laskemaan kuluvan vuoden viimeisen päivän mukaan. Vuodenvaihteeseen ajoittuu automäärämuutosten tekeminen jäsenyritysten tietoihin ensi vuoden jäsenmaksulaskutusta varten. Jäsenpalvelussa työväline on nykyisin useimmiten sähköposti, mutta jäsenmaksulaskujen lähettämisen jälkeen tulee aina melkoinen puheluruuhka, jonka aikana muut työt saavat odottaa vuoroaan.

Koulutus:

Nina opiskeli ensin pukuompelijaksi ja sitten asusteiden tekijäksi. Kotona kolmen lapsen kanssa vietettyjen vuosien jälkeen Nina lähti opiskelemaan  tietohallintomerkonomiksi ja aloitti SKALissa vuonna 2000 kurssisihteerinä. Tehtäviin kuuluivat koulutustapahtumien ja seminaarien järjestelyt. Nina siirtyi vuonna 2014 jäsenrekisterin hoitajaksi ja innostui siitä, että pääsi tekemään suoraa jäsenpalvelua. Jäsenrekisterin hoitaja Nina Anttila osaa nauttia muuttuvista työtehtävistä, joita SKALin työyhteisö tarjoaa. Päivittäiset yhteydet jäsenyrittäjiin ovat tuoneet mukavia tuttuja.

Parasta työssä:

Ninan mielestä yhteistyö jäsenyrittäjien ja kollegoiden kanssa sekä työn vauhdikkuus ja vaihtelevuus ovat työn parasta antia. Pienessä työyhteisössä pääse tekemään monenlaisia projekteja, mutta päivittäiset rutiinit ovat hyvä ankkuri, jonka ympärille voi rakentaa vaihtelevan työpäivän.

Perhe ja harrastukset:

Ninan perheeseen kuuluvat aviomies Mika, joka työskentelee SKALissa, kolme aikuista lasta ja kaksi lastenlasta. Entinen kollega Lasse Otranen antoi avioparille aikanaan hyvän vinkin pitkän parisuhteen vaalimiseen: Toinen suunnittelee ja toinen tekee. Niinpä Nina suunnittelee kodin uudistukset ja Mika toteuttaa. Omin käsin tekeminen on myös Ninan juttu. Hän on opetellut aikuisiällä muun muassa neulomisen upean taidon. Kansalaisopiston betonikurssin käynyt Nina valaa itse kukkaruukkuja ja kynttilänjalkoja. Kymmenen vuotta sivussa ollut koruharrastus sai uuden kipinän polymeerimassa- ja hartsitöiden kautta. Viikonloppujen vauhdista pitävät huolen 7- ja 4-vuotiaat lapsenlapset sekä kaksi koiraa.

Kuljetusalan osaajat:

Ninasta kaikkien tulisi arvostaa kuljetusalan taitajia. Ilman heitä loppuisivat tuotteet kaupoista ja materiaalit tehtaista. Liikenneyrittäjävalmennusten koulutusaineistoa kootessaan Nina on päässyt näkemään, miten valtava tietomäärä kuljetusyrittäjien tulee hallita hoitaakseen työnsä erinomaisesti.