Jäsenpalvelu on ykkössijalla toiminnassa

Tehtävä:

Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n toiminnasta vastaava Pia Vuori työskentelee 27 paikallisyhdistyksen apuna ja yhdyshenkilönä, antaa jäsenpalvelua ja vastaa alueen edunvalvonnasta yhdessä paikallisyhdistysten kanssa. Toiminta-alue kattaa Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Pirkanmaan. Jäseniä on muistakin maakunnista.

Pinnalla:

Jäsenpalvelu on Pialle ykkösjuttu. Muut työt jäävät sivuun, kun jäsenyrittäjä soittaa tai tulee käymään toimistolla. Yrittäjien asiat ovat hyvin erilaisia ja vallitsevasta koronapandemiasta johtuen yhteydenotot ovat huomattavasti lisääntyneet. Pia etsii yrittäjän kanssa aina ongelmaan ratkaisua, tarvittaessa apua saa muualta SKAL:n vahvasta osaajaverkostosta. Viime vuonna yhdistykseen perustettu Nuorten yrittäjien ryhmä on Pialle tärkeä. Konkarien sekaan tarvitaan nuoria uusine ajatuksineen, jotta järjestötoiminnan jatkuvuus ja kehittyminen taataan.

Koulutus:

Pia valmistui Hämeenlinnan liiketalouden ja tietotekniikan Instituutista vuonna 1989 markkinointimerkonomiksi. Hänellä oli onnea, sillä hän pääsi heti vakituiseen työsuhteeseen Hämeenlinnan Seudun Osuuspankkiin. Pankissa vierähti 12 vuotta, joiden aikana Pia suoritti useita pankin omia tutkintoja. SKAL:iin Pia tuli vuonna 2002 ja on tehnyt työn ohella Taloushallinnon ammattitutkinnon. Nykyisessä työtehtävässä Pia aloitti huhtikuussa 2007 Virtasen Reijon jäätyä hyvin ansaituille eläkepäiville.

Parasta työssä:

Pia mielestä ehdottomasti parasta ovat jäsenkuljetusyrittäjät ja työn monipuolisuus. Hänestä on upeaa olla osa alaa, joka pitää yhteiskunnan rattaat pyörimässä. Työn suolana on kuljetusalan haastavuus. Joka päivä oppii jotain uutta. Onnistumisten kautta tulee hyvä mieli.

Tehokkaat ratkaisut:

Kuljetusyrittäjille yksi tehokkaista ratkaisuista on Pian mielestä SKAL:n jäsenyys. Osallistumalla järjestötoimintaan yrittäjä rikastuttaa tietotaitoaan, saa asiantuntija-apua SKAL:sta ja sen sidosryhmistä sekä erittäin merkittävän tuen arkeensa eli mahtavan yrittäjäverkoston. Yritysten tehokkuutta parantavat myös erilaiset digitaaliset sovellukset ja ratkaisut, joiden avulla firman tärkeät sopimukset, kalustotiedot ym. asiat pysyvät tallessa ja kokonaisuus hanskassa.

Perhe ja harrastukset:

Perhe on Pialle kaikki kaikessa, ilman heidän tukeaan ja ymmärrystä hän ei voisi tehdä työtään, joka vie usein arki-illat ja viikonloput. Pia asuu puolisonsa Veskun ja australianterrieri Nellin kanssa. Perheeseen kuuluvat myös kaksi aikuista lasta ja rakkain harrastus: kolme lapsenlasta. Työn vastapainoksi käsillä tekeminen, kuten käsityöt, mökin ja omakotitalon klapihommat, maalaus- ja puutarhatyöt ovat Piasta palkitsevia, kun näkee heti työn jäljen. Autourheilu kiinnostaa myös pariskuntaa, perheellä on vanha Mini. Lenkkeily ja maastopyöräily saavat sijansa, kun aikaa löytyy.