Jäsenpalvelu rytmittää Taavin työpäivän

Tehtävä:

Toiminnanjohtaja Taavi Heikkinen työskentelee SKAL Pohjois-Suomi ry:n Oulun toimistolla. Työparinaan hänellä on aluepäällikkö Kaija Jaatinen, joka toimii Rovaniemen konttorilla. Päävastuu toiminnasta on Taavilla, mutta yhdessä he hoitavat jäsenpalvelua kolmessa maakunnassa. Taavilla on hoidettavanaan enemmän edunvalvonta- ja luottamustehtäviä, Kaijalla jäsentiedotusta ja koulutustilaisuuksia. Jäsenyrittäjät voivat ottaa yhteyttä kumpaan tahansa.

Pinnalla:

Taavilla jäsenyrittäjien yhteydenotot ovat aina ensimmäisenä tehtävälistalla ja seuraavana edunvalvontatyöt. Poikkeuksellinen talvi on lisännyt yhteydenottoja teiden talvikunnossapidosta. Jos Tienkäyttäjälinjalle ilmoittaminen ei ole tuottanut jäsenyrittäjän toivomaa tulosta Taavi ottaa yhteyttä ELY-keskukseen. Tähän työhön ja sen kautta vaikuttamiseen yhdistyksessä tullaan jatkossa lisäämään panoksia. Tarvittaessa Taavi lähtee kuvaamaan ja tutkimaan olosuhteita. Moni yrittäjä tarvitsee alkuvuodesta apua myös kuljetussopimusten laatimisessa tai päivittämisessä. Vinkkejä kausityöntekijöiden löytämiseksi kysellään myös jo.

Koulutus:

Taavi opiskeli Jyväskylän ammattikorkeakoulussa logistiikkainsinööriksi. Valmistuttuaan hän työskenteli kuljetusinsinöörinä jätehuoltoalalla ja suoritti samalla ylemmän insinööritutkinnon vuonna 2012. SKAL:n riveihin Taavi tuli lokakuussa 2013 Oulun alueyhdistykseen.

Parasta työssä:

Ehdottomasti palkitsevinta Taavin työssä on se, kun hän saa annettua apua jäsenyrittäjän konkreettiseen ongelmaan. Mahtava tunne myös se, kun pitkäjänteistä edunvalvontatyötä vaatinut asia saadaan maaliin.

Työterveys & hyvinvointi:

Taavin mielestä työnantaja voi vaikuttaa paljon työnhyvinvointiin, ja panostus myös kannattaa. Jokaisella on tietysti myös vastuu omasta itsestään huolehtimisesta. Työn rasittavuutta voi vähentää esimerkiksi sopivalla liikunnalla. Ainakin Taavia se on auttanut. Hän kulkee 17 kilometrin työmatkan mahdollisimman usein polkupyörällä. Se on hyvää vastapainoa päiville, jolloin autossa tulee istuttua pitkiä matkoja. Taavi osti huutokaupasta työpaikalle säädettävän pöydän, jotta voi työskennellä seisten. Se pitää hänet vireämpänä ja vähentää yläselän rasitusta. Kokemus on ollut niin hyvä, että nyt kotonakin on säädettävä pöytä etäpäiviä varten.

Perhe ja harrastukset:

Taavi asuu vaimonsa ja kahden poikansa kanssa vanhassa talossa, jossa remonttiprojekteja riittää. Parasta yhteistä aikaa perheelle ovat matkat kotimaassa ja ulkomailla. Muulloin lasten harrastukset täplittävät arjen mukavasti.