Iso-Syöte Truck Weekend

Iso-Syötteellä Pudasjärvellä järjestettiin 9.–11.9.2021 Truck Weekend, johon kokoontui raskaan tavaraliikenteen yrittäjiä, kuljettajia, yhteistyökumppaneita sekä muita kuorma-autoista kiinnostuneita.

Truck Weekend -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2020, joten nyt oltiin toista kertaa kokoontumassa. Jo viime vuonna tapahtuma sai laajan suosion ja sitä pidettiin erittäin onnistuneena. Tämä ei kuitenkaan järjestäjiä pidätellyt, vaan tämän vuoden tapahtuma oli vieläkin suositumpi ja erittäin onnistunut. Yhteistyökumppanit toivat oman panoksensa tapahtuman järjestelyihin ja näin turvattiin päivien taloudellinen perusta. Tapahtumaan oli yleisöllä vapaa pääsy. Paikalla oli 143 kuorma-autoa, vuonna 2020 automäärä oli 101.

Kesäkoukku Scanian osastolla.

Raskaassa tavaraliikenteessä käytettävien kuorma-autojen rakentelu, maalaukset ja lisävarustelu on mieleinen harrastus monelle yrittäjälle ja kuljettajalle. Kun ajoneuvossa vietetään paljon aikaa, on houkuttelevaa tehdä työympäristöstä mieleinen niin työntekoon kuin taukoihin. Kuorma-autoja joudutaan monessa tapauksessa varustelemaan omaan suoritealaan sopivaksi, joten on luontevaa rakentaa autoa myös muuten omaa mieltymystä vastaavaksi. Tapahtumassa olikin hyvin esillä eri suoritealoille tarkoitettuja ammattilaisten rakentamia autoja.

Hienosti rakennettujen kuorma-autojen katselun lisäksi alueella pystyi nauttimaan Pudasjärven alueen komeasta luonnosta. Kuva Pikku-Syötteeltä.

Truck Weekend on tarkoitettu kaiken ikäisille ja kuntoisille kuorma-autoille, joten pois ei pidä jäädä, vaikka itsellä on hieman vanhempi auto. Paikalla oli myös veteraanikalustoa yleisön ihailtavana, osa suoraan ajosta ja osa vuosien entisöinnin jälkeen.

Ajan patinaa.

Tapahtumassa on mukava ja rento meininki, raskaan liikenteen ammattilaiset saivat arkeen paljon kaipaamansa lepotauon sekä mahdollisuuden tavata ystäviä. Monet olivat saapuneet paikalle perheen kanssa. Alueelta löytyi hyvin majoitustiloja ja tapahtuman lisäksi muitakin aktiviteetteja. Lisäksi aurinkoinen keli suosi ulkona oloa ja alueen upeasta luonnosta nauttimista.

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Teemu Kaijala, Mikko Hallikainen, Lauri Nyström, Sampo Puurunen ja Pudasjärven Kuorma-autoilijat ry. Lisäksi mukana oli laaja joukko alueen yrittäjiä luomassa tapahtumaan sen tarvitsemat puitteet ja palvelut. Lämmin kiitos edellä mainituille yhteistyökumppaneille sekä kaikille muille järjestelyissä mukana olleille sekä tapahtumaan osallistuneille.

Kaijala Oy Pudasjärveltä.