Innolla uutta kohti

Jyväskylässä SKAL Keski-Suomi ry:n toiminnanjohtajana 13 vuotta työskennellyt insinööri (AMK) Mikko Voutilainen aloitti 1.9. Helsingissä Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n toimitusjohtajana.

– Olen iloinen ja erittäin kiitollinen siitä luottamuksesta, jota ESKY valinnallaan on osoittanut minua kohtaan. Muutoshaluuni vaikutti vahvasti myös se, että vaimoni on työskennellyt jo 10 vuottapääkaupunkiseudulla. On hienoa päästä viettämään normaalia, yhteistä arkea. Vaimon ”viikkokämpän” ansiosta voimme etsiä uutta kotia pääkaupunkiseudulta kaikessa rauhassa.

Mikko haaveili jo 5-vuotiaana rekkamiehen hommasta. Rekkamiestä Mikosta ei tullut, mutta melko lähelle hän kokee kuitenkin päässeensä. Vihdissä syntyneen Mikon vanhemmat palasivat juurilleen Pohjois-Savoon Rautavaaralle, kun Mikko oli siirtymässä peruskoulun toiselle luokalle. Ylioppilastutkinnon ja autokomppaniassa suoritetun asepalveluksen jälkeen Mikko aloitti logistiikka-alan opiskelut Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

”Lottovoitto”

Valmistuttuaan insinööriksi logistiikan koulutusohjelmasta Mikko koki saaneensa ”lottovoiton”, kun hänet valittiin SKAL Keski-Suomi ry:n toiminnanjohtajaksi.

– Oli hienoa päästä mukaan arvostamaani SKAL-organisaatioon niinkin nuorena. Keski-Suomen silloinen puheenjohtaja Seppo Korhonen sekä nykyisin Metsäalan Kuljetusyrittäjien  toiminnanjohtajana työskentelevä Kari Palojärvi opastivat minut ansiokkaasti työn alkuun.

Yhteistyökykyisen ja avoimesti keskustelevan alueyhdistyksen hallituksen kanssa työskentely oli mielestäni mahtavaa. Sain koko Keski-Suomessa viettämäni ajan täyden tuen toiminnalleni.

Palveluntarve erilainen

Mikko on iloinen siitä, että saa muutosvaiheessa olla uudessa tehtävässään yhdessä Timo Rantasen kanssa yhtä aikaa kuukauden verran. Siirtymävaiheen ensisijainen tavoite on siirtää Timolle kertynyt hiljainen tieto talteen ja tavata toiminta-alueen avainihmisiä.

ESKY:n puheenjohtajiin ja hallitukseen Mikko on jo tutustunut ja uskoo yhteistyön sujuvan mutkattomasti. Mikko toteaa, että varmasti hänen on hankittava myös uutta tietoa, sillä ESKY:n jäsenyrittäjien toimintakenttä ja -ympäristö sekä alueen eri suoritealojen painotukset ovat tyystin omanlaisensa.

– Keski-Suomessa jäsenyrittäjien kuljetukset linkittyivät usein maa- ja metsätalouteen. Täällä etelämpänä kuljetukset painottuvat ehkä enemmän rakentamiseen, kauppaan ja teollisuuteen. Muutosvaiheessa auttaa, että yhteistyökumppanit ja SKAL:n työyhteisö ovat lähellä.

ESKY:ssä on paljon aktiivisia paikallisyhdistyksiä. Mikko haluaa mahdollisimman pian mukaan niiden tilaisuuksiin, sillä ne ovat luonteva tapa tutustua jäsenyrittäjiin kasvotusten.

Asioihin huolellisesti perehtyvä Mikko on ollut mukana useissa SKAL:n valtakunnallisissa projekteissa. Hän veti Yhdessä tekemisen -työryhmää, jonka uurastuksen pohjalta syntyivät nykyiset palvelutiimit. Lisäksi Mikko on luotsannut yhdessä Taavi Heikkisen kanssa SKAL nuoret -ryhmää.

Historia täplittää matkat

Mikko matkustelee lomilla mahdollisimman paljon vaimonsa kanssa. Reitit suunnitellaan niin, että niissä yhdistyvät historiasta monipuolisesti kiinnostunutta Mikkoa kutkuttavat kohteet ja vaimon valokuvausharrastus. Mikko on myös BMW Club Finnlandin jäsen ja kirjoittaa satunnaisesti yhdistyksen Bemaristi-lehteen.

Kirjoittaminen on muutenkin aina ollut miehen sydäntä lähellä ja hän on tehnyt mielenkiintoisia artikkeleita järjestömme Kuljetusyrittäjä- ja Pohjantie-lehtiin.

Ota yhteyttä:Mikko Voutilainen, toimitusjohtajamikko.voutilainen@skal.fi, 040 517 7133@VoutilainenM