Ilo irti jäsenyydestä!

Juuri ennen Vappua järjestettiin SKAL:n kaukalopalloturnaus Nokialla. Hienoa oli seurata eri puolelta Suomea tulleiden joukkueiden kamppailua mestaruudesta. Voittajajoukkue Liemeksen (Lieksa–Nurmes) kapteeni sai nostaa kiertopalkinnon kohti jäähallin kattoa kuin ”Pojan” konsanaan. Taistelijan sisupuukko annettiin Porvoon maalivahdille, joka teloi heti nilkkansa, mutta tsemppasi kaikki pelit loppuun asti. Nokialla mukana olleet saivat  omakohtaisesti kokea, kuinka SKAL:n jäsenyys tarjoaa hienon tavan verkostoitua vapaa-aikana. Valinnanvaraa löytyy, eri lajeja on tarjolla, myös kulttuuria.

Järjestötoiminnassa oma aktiivisuus ratkaisee, paljonko jäsenyydestä saa ammennettua voimia arjen uurastukseen. Verkostoitunut yrittäjä kuulee ensimmäisten joukossa tuoreet uutiset ja varautuu hyvissä ajoin tuleviin muutoksiin. Tietoa on paljon tarjolla, ja kartalla pysyy, kun lukee SKAL:n uutiskirjeet sekä lehden ja käy nettisivuilla kurkistamassa päivän tilanteen. Tärkeää on tietysti seurata myös oman erikoisjärjestön ja  alueyhdistyksen viestintää ja osallistua järjestötapahtumiin.

Niille, jotka tahtovat vaikuttaa toimintaympäristöönsä ja kuljetusmarkkinoita  säänteleviin lakeihin, SKAL tarjoaa todellisen edunvalvonta-alustan. SKAL valvoo jäsenyritystensä etuja arvojensa mukaisesti, luotettavana asiantuntijana. SKAL:n hyvä maine avaa ovia tulenkantajiksi tahtoville. Paikallis- ja alueyhdistyksillä on iso työsarka kynnettävänä. Se vain laajenee maakuntien  myötä, ja yrittäjien aktiivisuutta tarvitaan. Paikallistasolta voi edetä valtakunnan tasolle, jossa tulenkantajat SKAL:n hallituksessa päättävät kannat ministeriöiden, eduskunnan ja Brysselin suuntaan.

Arjen kiireet haittaavat yhteisiä harrastuksia ja järjestötoimintaa, mutta osaakohan moni hakea apua arkeen omasta järjestöstään?  Tarjolla on laadukasta koulutusta, apua erilaisissa yrittämisen tilanteissa sekä juristien puhelinneuvontaa. Tämän vuoden alusta on tarjolla myös digitaaliset johtamisen työkalut: ASKI+ yrityksen sähköiseksi muistiksi ja MobiCarnet sähköisten rahtikirjojen alustaksi koko kuljetusketjussa.

Kannattaa kokeilla, kuinka yllättävän paljon oma arki helpottuu yrityksen avainasioiden ollessa ASKI+:ssa. Sieltä löytyvät kalusto, henkilöstö ja sopimukset helposti ja hyvässä järjestyksessä, ja sieltä saa ajoissa  hälytyksen toimenpiteitä varten. Käytä saatavilla oleva apu hyväksesi. Aktiivinen jäsenyys kannattaa. Ota ilo irti jäsenyydestä!