Olen eronnut SKALin puheenjohtajan tehtävästä. Kerroin asiasta hallitukselle hetki sitten.
Pohdin eroamista perjantaista alkaen ja huolimatta rohkaisevistakin yhteydenotoista viikonlopun aikana, päätökseni säilyi ennallaan.

Suurin osa mediaa seuranneista varmasti jo tuntee ratkaisuni taustat. Jäin kiinni puhallusratsiassa henkilöautolla 13.8.2023. Olin arvioinut ajokuntoni väärin ja puhalsin tarkkuusalkometrissä 0.23 mg/l kun rattijuopumuksen raja on 0.22 mg/ l. Rangaistukseksi sain sakot ja neljän viikon ajokiellon ja olen ne suorittanut.

Olen äärimmäisen pahoillani virheestäni ja sen aiheuttamasta mainehaitasta sekä siitä, että en oma-aloitteisesti kertonut asiasta SKALin piirissä. Minun olisi lisäksi pitänyt ymmärtää, että tehtävässä, jossa toimin, ei tällaisia virheitä tehdä yksityishenkilönä.

SKAL on suomalaisten kuljetusyritysten kunniakas järjestö, jonka arvoihin kuuluvat luotettava asiantuntija ja jäsenen puolella. Luotettavuus on äärimmäisen tärkeä arvo. Kun sen menettää, menettää liikaa. Olen tavattoman ylpeä järjestöstämme. Jäsenemme ansaitsevat järjestön, josta he voivat olla yhtä ylpeitä kuin minä.

Tämä on oikea ratkaisu niin minulle kuin liitollekin. Jatkan SKALin jäsenenä, vaikka luovun paikastani puheenjohtajana.

Tästä eteenpäin 1. varapuheenjohtaja Jari Välikangas hoitaa SKALin vt. puheenjohtajana tehtäviä seuraavaan liittokokoukseen asti. Luotan Jarin kokemukseen ja siihen, että hänen johdollaan SKAL jatkaa työtään jäsenkunnan hyväksi ilman katkoksia. Jäsenille muutoksesta ei aiheudu haittaa.

Kiitän SKALin hallitusta, jota arvostan kovasti ja SKALin osaavaa henkilöstöä, jonka kanssa on ollut ilo työskennellä. Jatkakaa hyvää työtä!

Lopuksi kiitän SKALin jäseniä, joiden vuoksi me teemme vaikuttamis- ja palvelutyötämme SKALissa: Kiitos, että olette jäseninä tässä hienossa järjestössä. SKAL jatkaa työtään ja vie toimialan asioita vahvasti eteenpäin. Voitte luottaa siihen.

Kunnioittavasti,

Jani Ylälehto
jäsenyrittäjä, SKAL