Moni on saattanut huomata mediassa kirjoittelua SKALin puheenjohtajasta, minusta. Otsikot näyttävät hurjilta. Olen syypää näihin juttuihin ja pahoillani tapahtuneesta.

Katson velvollisuudeksi kertoa mitä on tapahtunut:

  • Sunnuntaina 13.8. olin henkilöautolla matkalla Power Truck Showsta kotiin, kun minut pysäytettiin puhallusratsiassa Kauhavalla.
  • Luulin olevani ajokunnossa, sillä olin puhaltanut drägeriin kaksi tuntia aiemmin ja se näytti alle 0.5 promillea. Sen jälkeen odottelin vielä pari tuntia enkä tuntenut väsymystä, joten lähdin ajamaan.
  • Minulla todettiin tarkkuusalkometrissä 0.23 mg/l kun rattijuopumuksen raja on 0.22 mg/ l.
  • Olin hyvin järkyttynyt ja yllättynyt, kun kuulin poliisin tuloksen.
  • Sain yhteiskunnalta ansaitun rangaistuksen ja olen kärsinyt sen.

Olen syvästi pahoillani, että arvioin ajokuntoni väärin ja tulin rikkoneeksi lakia. Asia on mietityttänyt ja kaduttanut minua syvästi. Kukaan ei ole täydellinen, en minäkään. Toinen virhe, jonka tein, oli, etten heti kertonut tapahtuneesta SKALin piirissä. Kadun sitä syvästi.

Pyydän koko kuljetusalan yhteisöltä anteeksi virhettäni. Pyydän myös ymmärrystä sille, virheet eivät liittyneet ammattiini kuljetusyrittäjänä eikä tehtävääni SKALin puheenjohtajana.

Liikenneturvallisuus on tärkeä arvo SKALille ja minulle henkilökohtaisesti. Olen erityisen pahoillani siitä, että toimintani on ollut tästä näkökulmasta moitittavaa.

Jani Ylälehto
puheenjohtaja, SKAL ry