Helteessä Vesijärven rannalla

Tapahtuma alkoi perjantaina Sibeliustalolla aurinkoisessa Metsähallissa. Vieraat tutustuivat Kuljetusyrittäjäpäivien parhaat palvelut -messujen näytteilleasettajien monipuoliseen tarjontaan. Heillä oli mahdollisuus osallistua myös yritysvierailuille Hartwallin Lahden tuotantolaitokselle, Gasumin ja Kiitosimeonin Lahden uusiin tiloihin tai Lahden huiput -retkelle.

Perjantain vapaamuotoista iltaohjelmaa ryydittivät tervetulotoivotuksilla ja puheenvuoroilla puheenjohtajat Teppo Mikkola SKAL:sta, Pasi Saarinen Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:stä ja Markku Toivola Lahden Seudun Kuljetusyrittäjät ry:stä. Tanssahtelemaan vieraat pääsivät buffet-tarjoilun jälkeen Samppa Valo Bandin tahdissa.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Liittokokouksessa vilkastamielipiteiden vaihtoa

Lauantaiaamuna talousneuvos Teppo Mikkola avasi liittokokouksen. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari toi valtiovallan tervehdyksen ja kiitti Mikkolaa kuljetusalan ajankohtaisiin teemoihin johdattamisesta. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen kehui Lahden kaupungin logistista sijainti ja kertoi raskaan liikenteen siirtyvän pääosin kaupungin ulkopuolelle, kun VT12 ja Lahden uusi eteläinen kehätie valmistuvat.

Kokouksessa käytiin vilkasta keskustelua kuljettajapulasta ja alan vetovoimaisuudesta. Keskustelua jatketaan ensi vuoden liittokokouksessa.

Iltapäivällä Puusepänsalissa oli SKAL Kuljetusyritys All Stars -keskustelu ja sen jälkeen johtaja Pasi Moisio kertoi EU-kuulumiset ja johtaja Petri Murto pohti liikenteen sähköistymistä.

Illalla Kuljetusyrittäjägaalassajaettiin ansiomerkkejä. Liikenneneuvos Kimmo Kiiski liikenne- ja viestintäministeriöstä vastaanotti Maanteiden tavaraliikenteen vastuunkantaja tunnustuksen ja kauppatieteen kandidaatti Eeli Friman stipendin. Hänen pro gradu -tutkielmansa aihe on Itämeren alueen kuljetus- ja logistiikka-alan tulevaisuuden näkymät vuoteen 2030 asti.

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Ilta huipentui SKAL Kuljetusyritys -palkinnon luovuttamiseen Kuljetus Leistilä Oy:n edustajalle, minkä jälkeen Turos Hevi Gee huolehti viihteestä.

Lisää kuvia: