Haluan tarjota hyviä palvelukokemuksia

Tehtävä:

Ystävällinen ja rauhallinen Hanni Tuomaala on SKAL suoritealat ry:n asiantuntija, jonka tehtävät ovat hyvin monipuoliset. Hän neuvoo akuuteissa ongelmatilanteissa, kokoaa ja jalostaa tietoja eri maiden  määräyksistä sekä tiedottaa niistä jäsenille yhdessä toimitusjohtaja Jari Harjun ja muiden SKAL:n toimihenkilöiden kanssa. Tärkeä osa käytännön neuvontaa ovat esimerkiksi eri maiden minimipalkkarekisteröinteihin ja tiemaksulaitehankintoihin liittyvät asiat. Hanni vastaa myös Kuorma-autolla ulkomaille -oppaan laatimisesta. Venäjän viisumeiden anominen ja välitys sekä yhteydenpito kansainvälisiin öljy-yhtiöihin jäsenten polttoainekorttiasioissa on osa jäsenpalvelutehtävää. Hannin työ vaatii laajaa yhteydenpitoa tie-, tulli- ja muihin viranomaisiin, konsulaatteihin ja logistiikka alan  sisarjärjestöihin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Pinnalla:

Koronapandemiasta johtuen tärkeänä osana Hannin työtä on nyt eri maiden koronamääräysten ja vaatimusten seuraaminen ja niistä edelleen tiedottaminen. Monissa maissa vaaditaan poikkeustilasta johtuen erilaisia todistuksia ja ennakkorekisteröitymisiä maahan saavuttaessa. Hannin mielestä hyvää jäsenpalvelua on neuvoa miten jäsenten tulisi toimia näiden vaatimusten kanssa.

Koulutus:

Hanni haaveili poliisin ammatista. Kirjoitettuaan Lahden Yhteiskoulusta ylioppilaaksi hän hankki työkokemusta etsivätoimisto- ja vartiointiliikepalveluja tarjoavassa yrityksessä. Naisten kiintiö poliisikoulutuksessa oli tuolloin hyvin pieni, joten useampikaan pyrkiminen ei avannut ovia poliisikouluun. Kaupallinen ala kiinnosti myös, joten Hanni valmistui Kouvolan liiketalouden ja ulkomaankaupan instituutista (nyk. Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu) vuonna 1988 yo-merkonomiksi idänkaupan linjalta. Valmistuttuaan hän aloitti työt John Nurminen Oy:n vientiosastolla, josta siirtyi pian näyttelyosastolle. Työ oli pitkälti viennin edistämistä. Työskenneltyään myös muissa huolintaliikkeissä, Hanni aloitti vuonna 1994 Ulkomaanliikenteenharjoittajien (nykyinen SKAL suoritealat ry) palveluksessa.

Parasta työssä:

Hannin mielestä parasta työssä ovat ehdottomasti jäsenyrittäjät. Päätehtävä on auttaa heitä mitä erilaisimmissa kysymyksissä. Vaikeatkin asiat selviävät, kun rauhallisesti keskustellen mietitään ratkaisua. Hanni etsii tietoja, selvittää taustoja ja seuraa yrittäjien tarvitsemia asioita yhdessä SKAL:n muiden toimihenkilöiden kanssa.

Kuljetusyritys palvelupolulla:

Hannista jäsenten ajatuksia ja heidän toiveitaan jäsenpalveluista eri elämäntilanteissa tulee kuunnella herkällä korvalla. Hanni kertoo olevansa erittäin onnekas, koska hänellä on aina ollut asiantuntevat, ihanat  esimiehet ja työtoverit, joiden kanssa työtä on ollut, ja on mukava tehdä yhdessä. Hanni toivoo, että myös jäsenet tuntevat, että skallilaiset ovat helposti lähestyttäviä ja ottavat yhteyttä matalalla kynnyksellä asiassa kuin asiassa. – Olemme täällä teitä varten.

Perhe ja harrastukset:

Hanni on asunut Järvenpäässä puolisonsa Pekan kanssa vuodesta 1988 asti. Rakkain harrastus on mökkeily Juvalla Saimaan rannalla. Siellä touhuamista riittää aina ja mieli lepää luonnon keskellä. Kun  poikkeustilanteen rajoitukset hellittävät, on erityisen mukava päästä käymään myös museovierailuilla ja taidenäyttelyissä ympäri Suomea.