Eric Björklundille Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi

Suomen tasavallan presidentti on myöntänyt Svenska Åkeriförbundetin ex-viestintäpäällikkö Eric Björklundille Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin. Meriiteiksi luetaan kattava ja syvällinen tutkimus- ja julkaisutoiminta ruotsalaisten vapaaehtoisjoukkojen toiminnasta Suomessa talvisodan, välirauhan ja jatkosodan aikana painopisteen ollessa huoltotoiminnassa ja liikenteessä.

Nykyisin vapaana toimittajana ja luennoitsijana toimiva ja suomalaisille niin tuttu Eric on kirjoittanut muun muassa neljä kirjaa tieliikenteestä (Petsamotrafiken, Kvarkentrafiken, Tysktrafiken ja Petsamotrafiken i bild) sekä yhden huoltojoukkojen toiminnasta (Bataljon Söderholm). Ericin säännöllisesti organisoimat ja isännöimät veteraaniretket esimerkiksi Petsamoon ja sotien aikaisille taistelupaikoille ovat olleet loppuunmyytyjä. Niille on yhä enenevissä määrin osallistunut myös suomalaisia alasta kiinnostuneita sekä ulkomaisia journalisteja.

Eric Björklund oli kantava voima Ruotsin sisarjärjestön puolelta Saariselän Magneettimäen museotieksi nimeämisessä ja Petsamon kuljetusten muistomerkin pystyttämisessä.