Edustava harrasteauto

Viime vuonna esitelty Renault Kangoon perustuva T-sarjan Mercedes Benz on hauska kulkuneuvo. Monikäyttöinen tila-auto soveltuu monenlaiseen käyttöön – harrastuksiin ja töihin. Useassa tapauksessa näihin perheen tarpeisiin riittää yksi auto. Lisäksi auto kuuluu niin sanottuun Premium-luokaan, joten sillä ajamiseen voidaan liittää hiukan arjen luksusta.

Yksinkertainen vertaus Renault Kangoon ei kerro koko totuutta. Siinä missä sisarmalli on varusteltu vaatimattomammin, Mercedes edustaa premium-mallistoa parhaimmillaan. Tämän huomaa heti autoon istuessaan. Istuimet on verhoiltu laadukkaalla nahalla, ja kuljettajan hallintalaitteet ovat täyttä Mercedestä. Kojetaulun pinta on verhoiltu Neotex-materiaalilla, joka näyttää tikkauksineen erehdyttävästi nupukkanahalta.

Ohjauspyörän runsaat toiminnot vaativat kuljettajalle perehdytystä, jotta hän saa toiminnoista irti kaiken hyödyn. Kojetaulun keskellä oleva MBUX-näyttö on kuitenkin selkeä ja helppotoiminen. Ajoasentokin on tyypillistä Mercedestä: tukeva ja ryhdikäs.

Monikäyttöinen tila-auto

Tila-auton monikäyttöisyys ilmenee sen matkustamon sekä tavaratilan runsaista erilaisista käyttömahdollisuuksista. Erittäin matala lastauskorkeus (56 senttimetriä) sekä suuret (614 milliä leveät ja 1 059 milliä korkeat) liukuovet sivuilla mahdollistavat suurimmillaan 2 390 litran tavaratilan käytön.

Monikäyttöisyyttä korostaa matkustamon ”Fold & load”-takapenkit, jotka voidaan kääntää eteen osissa 1/3 ja 2/3.  Kuljettajan sekä apumiehen oven suuri, lähes 90 asteen aukaisukulma helpottaa suuresti autoon astumista. Ahtaaseen paikkaan pysäköidessä täytyy varoa, ettei kolhi viereen pysäköityä autoa.

Tunnokas ja täsmällinen

Ajettavuudeltaan Mercedes T-sarja edustaa varmasti luokkansa parhaimmistoa. Nelisylinterinen, 116 hevosvoimainen 1.8 litran OM 608 moottori sekä seitsemän nopeuksinen automaattivaihteisto muodostavat hyvän voimalinjan. Moottori on sitkeä ja vaihteisto seuraa hyvin sen kierroslukua. Ohjattavuus on hyvällä tasolla: se on tunnokas ja täsmällinen. Menoa häiritsee hiukan liian ärhäkkä kaista-avustin joka yrittää liian tarmokkaasti pitää autoa kaistaviivojen keskellä. Ilmiö tulee esille ajettaessa kapeilla kyläteillä.

Koko perheen käyttöön

Mercedeksen tuore T-sarja on hyvä esimerkki ajoneuvosta, joka sopii hienosti perheen monipuoliseen käyttöön. Autolla voi ajaa perheen harrastuksiin liittyvät ajot, sillä voi lähteä viikonloppuna pitkällekin matkalle ja sillä voi suorittaa vaativiakin työhön liittyviä ajoja. Autoon voi hankkia runsaasti erilaisia lisävarusteita kuten esimerkiksi polkupyörän kuljetustelineen ja paketin, jolla auto voidaan muuttaa matkailuautoksi. Monikäyttöisyyttä lisää mahdollisuus vetää jopa 3500 kiloa painavaa, jarrullista perävaunua.

Mercedes Benz T 180 d

Moottori: Diesel, neljä sylinteriä. 116 hevosvoimaa

Vaihteisto: G7A automaattinen, Seitsemän nopeutta

Akseliväli: 2716 mm.

Kokonaispituus: 4498 mm. Korkeus: 1811 mm. Leveys: 1859 mm.

Tavaratilan koko: 520 l. – 2390 l.

Perävaunun paino, jarrullinen: 1500 kg.

Myynti: Veho Oy