Asiakkuudet sydämen asiana

Tornionjokilaaksosta eli Nuuskakairasta kotoisin oleva Jukka Impiö on aamuvirkku. Yleensä hän tulee työpaikalle seitsemän aikoihin ja on usein käynyt sitä ennen jo aamulenkillä tai kuntosalilla.

Jukkaa kuvaava luonteenpiirre on sinnikkyys. Se on vaikuttanut urakehitykseen paljon, mutta rakkaudella ja sattumalla on myös oma osansa elämäntarinaan.

Rakkaus tulevaan vaimoon vaikutti opiskelupaikan valintaan. Jukka lähti Yhdysvalloissa vietetyn vaihto-oppilasvuoden jälkeen lukion luokkakaverin Annelin perään Rovaniemelle Lapin yliopistoon. Siellä oli valittavana vain kaksi tiedekuntaan, eikä Jukkaa kiinnostanut opettaminen. Hänestä tuli lakimies.

Varatuomarina Jukka Impiö työskenteli tuomioistuinlaitoksessa, syyttäjänä ja nimismiehenä. Sitten astui sattuma peliin, kun hänet valittiin Pohjola Vakuutukseen.

– Korvauspäällikkönä ja lakimiehenä tutustuin perusteellisesti Lapin alueen elinkeinoelämään ja yrittäjiin. Rovaniemellä toimin työni ohella myös Norjan kunniakonsulina. Luottamustoimessa sain tutustua suurlähetystöjen toimintaan, mutta pääsin myös auttamaan yksityisiä kansalaisia.

Monipuoliset ja yhä vaativammat tehtävät Pohjola Vakuutuksessa toivat mukanaan perheen muuton ensin Ouluun ja sitten Helsinkiin.

– Helsinkiin siirtyminen oli perheellemme iso muutos. Valitsimme asuinpaikaksi ihastuttavan pienen Porvoon, jossa kaikki on lähellä.

Kodin ovet ovat olleet auki myös vaihto-oppilaille, kuten olivat jo Jukan lapsuudenkodissa. Jukan ja Annelin lapset ovat myös opetelleet itsenäistymään oppilasvaihdossa. Perhe harrastaa lisäksi maailmalla matkustamista.

– Matkaillessa tutustuu uusiin ihmisiin ja olosuhteisiin. Se avartaa katsomusta. Tällä hetkellä poikamme on kokkina Ranskassa maailman parhaassa ravintolassa ja tytär juristina Suomessa.

Vuoden vaihteessa Jukka Impiön vastuualue Pohjola Vakuutuksessa laajenee Etelä-Suomen yritysasiakkaista koko Suomen yritysasiakkaisiin.

– Olen ollut Pohjola Vakuutuksessa ja OP:ssa 33 vuotta. Asiakkuustyö on ollut aina minulle sydäntä lähellä. Projekteista mieleen ovat jääneet erityisesti uuden konttoriverkoston suunnittelu ja rakentaminen sekä henkilöasiakkaisiin kohdennetun myynnin uudistaminen asiakkaiden tarpeita selvittäväksi myyntityöksi. Mittava oli muutos myös silloin, kun OP osti Pohjolan ja henkilökunnastamme tuli osa suurta OP Ryhmää.

Jukka Impiö on tyytyväinen SKAL:n ja Pohjola Vakuutus Oy:n tekemään yhteistyösopimukseen, jolla varmistetaan myyntihenkilöstön osallistuminen kuljetusyrittäjien tilaisuuksiin sekä palveluiden kehittämismahdollisuudet.

– Ammattiliikenne on meille keskeinen asiakasryhmä ja kuljetusyrittäjien aikanaan perustama A-Vakuutus hyvin tunnettu alalla. A-Vakuutus tulee säilymään markkinointi- ja viestintänimenä sekä palvelumallina.

Kuljetusyrittäjien kalusto ja kiinteistöt ovat yleensä hyvin vakuutettuja. Nyt Pohjola Vakuutuksen Ammattiliikenteen mestarit eli ammattiliikenteen asioihin erikoistuneet vakuutusasiantuntijat haluavat osallistua yrittäjien riskienhallintaan entistä laajemmin. Erityisesti he keskittyvät yrittäjän ja hänen henkilökuntansa henkilövakuuttamiseen sairauksien, työkyvyttömyyden tai kuoleman varalta.

– Valmennamme yhä enemmän Ammattiliikenteen mestareita keskustelemaan henkilöriskeistä ja SKAL:n edustajat pitävät heidät kartalla järjestönne edunvalvontatyöstä. Olemme lisäämässä myös sähköistä vuorovaikutusta asiakkaisiimme.