Vuoden 2023 Kuljetuskuutio-palkinto Henna Virkkuselle

Kuva: Kimmo Brandt
Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry luovuttaa vuoden 2023 Kuljetuskuutio-palkinnon europarlamentaarikko Henna Virkkuselle. Liikenteen ja erityisesti logistiikan kilpailukyvyn teemoihin perehtynyt Virkkunen on toiminut EU-päätöksenteossa monessa Suomen kannalta ratkaisevassa kysymyksessä aktiivisesti kansallisia etujamme puolustaen.

Henna Virkkunen (kok./EPP) on toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä vuodesta 2014 alkaen. Hän perehtyi varhain liikenteen säännöksiin niitä valmistelevan liikenne- ja matkailuvaliokunnan TRAN jäsenenä ja vaikuttanut aktiivisesti maanteiden tavaraliikenteen kannalta keskeisiin säädöksiin vuosien ajan. Hänen käsiensä kautta ovat kulkeneet muun muassa mitta- ja massadirektiivi – jota työstetään jälleen – raskaiden ajoneuvojen CO2-standardien uudistaminen sekä liikkuvuuspakettiin ja ajo- ja lepoaika-asetukseen, johon saatiin suomalaisten kynästä lähtenyt joustopykälä.

Henna Virkkunen on tukenut liikennealojen tavoitteita myös Energia- ja teollisuusvaliokunta ITRE:ssä. Hän on toiminut siinä esittelijänä tai varjoesittelijänä lukuisissa digitalisaatioon, pk-yrityspolitiikkaan sekä ilmastokysymyksiin liittyvissä aloitteissa, joilla on joko suora tai välillinen vaikutus liikenteeseen/kuljetuksiin.

SKAL ja suomalaisjärjestöjen EU-edunvalvoja Brysselissä, FinMobility, ovat oppineet tuntemaan Henna Virkkusen keskustelevana ja sitoutuneena verkostoitujana ja siltojen rakentajana, joka osaa sekä kysyä että kuunnella. Hän käyttää paljon puheenvuoroja valiokuntien kokouksissa ja täysistunnoissa asiantuntevasti ja vakuuttavasti.

– Suomi tarvitsee osaavia ja aktiivisia kansallisen vaikuttamistyön tekijöitä liikenteen ja logistiikan kysymyksissä Euroopassa. Toimiala on vuosien mittaan tottunut luottamaan Henna Virkkuseen todellisena kärkimeppinä. Myönnämme palkinnon hänelle Suomen ja kuljetusalan puolesta, sanoo vt. puheenjohtaja Jari Välikangas.

Henna Virkkunen
Euroopan parlamentin jäsenenä vuodesta 2014 toiminut jyväskyläläinen Henna Virkkunen aloitti uransa valtakunnanpolitiikassa kansanedustajana (kok.) vuonna 2007. Hän on toiminut opetusministerinä 2008-2011, hallinto- ja kuntaministerinä 2011-2014 sekä liikenne- ja kuntaministerinä vuonna 2014. EU:ssa Virkkunen on erikoistunut liikenteeseen ja matkailuun liittyviin kysymyksiin.

Kuljetuskuutio-palkinto
Kuljetuskuutio on tunnustuspalkinto, jonka Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry myöntää vuosittain määrätietoisesta työstä suomalaisen kuljetuselinkeinon hyväksi. Vuonna 2022 palkinto myönnettiin elinkeinoministeri Mika Lintilälle, joka toimi kuljetusalan puolesta akuutin kriisin keskellä ja 2021 liikenneasemaketju Jari-Pekka Oy:lle. Katso kaikki palkitut

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 4 000 kuljetusyritystä ympäri Suomea. @SKALry #kuutiopäivä

Lisätietoja

Jari Välikangas

Puheenjohtaja

+358 50 4520 250

jari.valikangas@skal.fi

Anssi Kujala

Toimitusjohtaja

+358 9 478 999+358 400 567 925

anssi.kujala@skal.fi

Heini Polamo

Viestintäjohtaja, päätoimittaja | Ulkoinen ja sisäinen viestintä, Kuljetusyrittäjä-lehti, liikenneturvallisuus, vertaistukitoiminnan koordinointi

+358 9 4789 9320+358 40 506 0131

heini.polamo@skal.fi