Tievetoomuksen on allekirjoittanut 700 järjestöä ja yritystä

SKAL ry:n ja Suomen Tieyhdistyksen käynnistämä Tievetoomus keräsi reilussa kuukaudessa noin 700 allekirjoitusta. Yritykset ja järjestöt eri toimialoilta vaativat, että tiestöstä pidetään parempaa huolta ja sille osoitetaan riittävät resurssit. Tiestön kunto vaikuttaa kaikkiin autoa käyttäviin suomalaisiin: ihmisiin ja eri toimialojen yrityksiin.

Allekirjoittaneiden joukossa ovat keskusliitot EK, SAK ja MTK. Lisäksi vetoomuksen ovat allekirjoittaneet useat elinkeinoelämän järjestöt, kuten MaRa, Palta, Kaupan liitto, Suomen Yrittäjät ja Keskuskauppakamari sekä lukuisa joukko eri alojen paikallisyhdistyksiä.

Allekirjoittaneiden joukossa ovat myös 350 yritystä eri toimialoilta – apteekeista kuljetusyrityksiin ja koneurakoinnista rakennusteollisuuteen. Vetoomuksen suosio osoittaa, että teiden kunnolla on iso vaikutus jokaisen ihmisen arkielämään. Tien päällä pidetään liikkeessä Suomen teollisuus, kauppa, tuotteet ja työvoima.

– Allekirjoittaneet tahot jakavat yhteisen huolen siitä, että teiden ylläpito ja siihen osoitetut resurssit eivät ole kestävällä tasolla. Huonokuntoisten teiden määrä on kasvanut kymmenessä vuodessa 3 000 kilometristä 9 000 kilometriin. Samalla tiestön korjausvelka on kasvanut 1,6 miljardiin euroon, sanoo Suomen Tieyhdistyksen toimitusjohtaja Nina Raitanen.

Järjestöt ja yritykset vetoavat tuleviin päättäjiin tiestön korjaamiseksi.

– Tieliikenne vastaa noin 90 prosentista Suomessa kuljetetuista tavaratonneista. Viime vuosina tieliikenteen rooli on korostunut entisestään. Vetoamme seuraavaan hallitukseen, että alimitoitettu rahoitus nostetaan tiestön ylläpidon ja kehittämisen vaatimalle tasolle. Tämä tarkoittaa satoja miljoonia euroja lisärahoitusta, sanoo SKALin toimitusjohtaja Anssi Kujala.

Vetoomus ja sen allekirjoitukset toimitetaan eduskunnalle ja puolueiden puheenjohtajille. Lisäksi Tievetoomuksen pääviestiä viedään kevään hallitusneuvotteluihin.

Katso kaikki Tievetoomuksen allekirjoittaneet.

Allekirjoituksia kerätään edelleen. Tievetoomuksen voi allekirjoittaa täällä.

Lisätietoja: 
Anssi Kujala, toimitusjohtaja, Suomen Kuljetus ja Logistiikka ry, anssi.kujala@skal.fi, 0400 567925
Nina Raitanen, toimitusjohtaja, Suomen Tieyhdistys ry, nina.raitanen@tieyhdistys.fi, 040 744 2996

Somekuvia hyödynnettäväksi

Kerro somessa, että olette allekirjoittaneet Tievetoomuksen ja käytä tunnistetta #tievetoomus. Voit hyödyntää oheisia somekuvia.