SKALin uusi puheenjohtaja on kauhavalainen Jari Välikangas

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n liittokokous on valinnut uuden puheenjohtajiston välittömästi alkavalle kaksivuotiskaudelle. Puheenjohtajan nuijaan tarttuu kauhavalainen kuljetusyrittäjä Jari Välikangas, 65.

SKALin tuore puheenjohtajisto: puheenjohtaja Jari Välikangas (kesk.), 1. varapuheenjohtaja Jani Salmela (oik.) ja 2. varapuheenjohtaja Tomi Roimola (vas.).

Yrittäjäneuvos Jari Välikangas on SKALin hallituksen ja puheenjohtajiston pitkäaikainen jäsen. Välikangas on toiminut SKALin vt. puheenjohtajan roolissa joulukuusta 2023 alkaen. Lisäksi hän on toiminut muun muassa SKAL Pohjanmaan hallituksen jäsenenä ja SKAL Suoritealat säiliöjaoston puheenjohtaja. Välikankaan yritys Välikangas Logistics Oy liikennöi kolmellatoista yhdistelmällä.

Välikangas korostaa, että työ organisaation keskeisissä luottamustoimissa antaa hyvät valmiudet tehtävään.

– Minulla on tehtävän vaatima kokemus, osaaminen ja laajat verkostot. Ennen kaikkea minulla on palo edistää suomalaisten kuljetusyrittäjien asiaa. Olen SKALin jäsenyrittäjien käytettävissä ja teen heille töitä – yhdessä heidän kanssaan, sanoo Välikangas.

Jari Välikangas sai puheenjohtajavaalissa 2 960 ääntä (57 %). Toiseksi tullut espoolainen Harri Sandell sai vaalissa 2 200 ääntä (43 %). Ääniä annettiin yhteensä 5 160 kpl.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Jani Salmela ja toiseksi Tomi Roimola

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajiksi valittiin kurikkalainen Jani Salmela, 48. Logistiikkainsinööri Jani Salmela on toimitusjohtaja 12 ajoneuvon M.J. Salmela Oy:ssä, jossa on 20 kuljettajaa. Hänen yrityksensä on ollut SKALin jäsenenä vuodesta 1979.

– Arvoni ovat samoja mitä uudessa strategiassamme. Pidän itseäni luotettavana ja vastuullisena. ja olen jäsenen puolella. Haluan olla myös rohkea, kun haluan mennä eteenpäin järjestössä, Jani Salmela sanoo.

Jani Salmela sai vaalissa 3 080 ääntä ja vastaehdokkaana ollut kuopiolainen Timo Käsnänen sai 2 000 ääntä.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin haminalainen Tomi Roimola, 59. Roimola on kuljetusyrittäjä Autoyhtymä Roimola Ky:ssä, jossa on kolme kuljettajaa. Hänen yrityksensä on ollut SKALin jäsen vuodesta 1962 alkaen.

– Jatkan innolla järjestötyötäni SKALin puheenjohtajistossa. Olen järjestömies henkeen ja vereen, joten haluan olla valvomassa kumipyöräliikenteen etuja, sanoo Tomi Roimola.

Tomi Roimola sai vaalissa 2 560 ääntä. Salista esitettiin toiseksi ehdokkaaksi SKAL Länsi-Suomi ry:n puheenjohtajaa Marjut Koskista, joka sai vaalissa 2 520 ääntä.

Hallituksen muut jäsenet (suluissa varajäsen)

Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry Timo Immonen (Marko Järvimäki)

Helsingin Seudun Kuljetusyrittäjät ry Kalle Karttunen (Seppo Laurila)

Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry Mikko Aaltonen (Pasi Saarinen)

SKAL Itä-Suomi ry Mirkka Kekäläinen (Kimmo Halonen)

SKAL Kaakkois-Suomi ry Mikko Räsänen (Antti Tiippana)

SKAL Keski-Suomi ry Lasse Flyktman (Tommi Koljonen)

SKAL Länsi-Suomi ry Marjut Koskinen (Jouni Pusa)

SKAL Pohjanmaa – Österbotten ry Rauno Heinonen (Staffan Molander)

SKAL Pohjois-Suomi ry Jarmo Nahkala (Jarmo Tyni)

Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry Antti Finnilä (Mikko Pitkänen)

Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry Jarkko Vartiamäki (Timo Tukiainen)

SKAL Suoritealat ry Harri Sandell (Heikki Rantala)

SKAL Ympäristöyritykset ry Laura Muhonen (Samuli Laine)

KKL ry (neuvotteleva jäsen) Mika Laurén (Jyri Kuivala)

Logistiikkayritysten Liitto ry (neuv.jäsen) Riku Vainio (Petri Angervuori)

 

Kahden vuoden välein liittokokous valitsee jäsenyrittäjien keskuudesta puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa sekä hallituksen jäsenet SKALille.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 3 900 kuljetusyritystä ympäri Suomea. skal.fi, @SKALry

Lisätietoja

Anssi Kujala

Toimitusjohtaja

+358 9 478 999+358 400 567 925

anssi.kujala@skal.fi

Heini Polamo

Viestintäjohtaja, päätoimittaja | Ulkoinen ja sisäinen viestintä, Kuljetusyrittäjä-lehti, liikenneturvallisuus, vertaistukitoiminnan koordinointi

+358 9 4789 9320+358 40 506 0131

heini.polamo@skal.fi

Anna Yli-Saunamäki

Viestinnän asiantuntija | Toimituspäällikkö, Kuljetusyrittäjä-lehti

+358 40 7525 222

anna.yli-saunamaki@skal.fi