Kutsu medialle: Jakeluvelvoitteen taso ja tiestön kunto esillä kuljetusyritysten etujärjestö SKALin liittokokouksessa Rovaniemellä 10.6.

Maantieliikenteen kuljetusyritysten tilanne on ollut esillä hallitusneuvotteluissa ja mediassa, kun tulevaa polttoaineen jakeluvelvoitteen tasoa määritellään. Kuljetuskustannuksilla on suuri merkitys Suomen kilpailukykyyn ja saavutettavuuteen. Merkittäviin kysymyksiin lukeutuu myös tiestön kunto ja tiemäärärahojen lasku. Muun muassa näistä keskustellaan lauantaina 10. kesäkuuta Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n liittokokouksessa Rovaniemen kulttuuritalo Korundissa. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kokousta.

Liittokokous on SKALin ylin päättävä elin. Liittokokousedustajina toimivat kunkin SKAL ry:n kuljetusyrittäjäjäsenet, jotka toimivat tehtävässään jäsenyhdistysten edustajina. Ajankohtaisten puheenvuorojen ja alustusten lisäksi kokouksessa käsitellään liiton sääntömääräiset asiat. Rovaniemen kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio. Liittokokous antaa ulos julkilausuman ja lisäksi kokouksessa julkaistaan vuoden 2023 SKAL Kuljetusyritys.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan päivän ohjelmaa Korundiin klo 9.30 alkaen. Mikäli lauantai ei sovi, tiedustele haastatteluaikaa esimerkiksi perjantaille SKALin puheenjohtaja Jani Ylälehdon, toimitusjohtaja Anssi Kujalan tai SKAL Pohjois-Suomen puheenjohtaja Raimo Pohjasen kanssa viestintäjohtaja Heini Polamolta: puhelin 040 5060 131, heini.polamo@skal.fi.

Myös SKALin muut asiantuntijat ovat median käytettävissä vieraillessaan Rovaniemellä 9.–10.6.

Aika: 10.6.2023 (ennakkohaastattelut 9.6.)

Paikka: Kulttuurikeskus Korundi, Lapinkävijäntie 4, Rovaniemi

Ohjelma

8.30 Ilmoittautuminen aukeaa, aamukahvit

9.30 Kokous alkaa
Liittokokouksen avaus, tervetulosanat, puheenjohtaja Jani Ylälehto
Rovaniemen kaupungin tervehdys, kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio
Valtiollisen ansiomerkin luovutus
Kokouksen sääntömääräiset asiat

11.00 Tauko

11.15 Liittokokous jatkuu

Kokouksen sääntömääräiset asiat

12.15 Lounas

13.30 SKAL Kuljetusyritys 2023 julkistus
Liittokokous jatkuu

15.00 Päätöskahvit

16.00 Kokous päättyy

 

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 4 000 kuljetusyritystä ympäri Suomea. @SKALry

 

Lisätietoja

Heini Polamo

Viestintäjohtaja, päätoimittaja | Ulkoinen ja sisäinen viestintä, Kuljetusyrittäjä-lehti, liikenneturvallisuus, vertaistukitoiminnan koordinointi

+358 9 4789 9320+358 40 506 0131

heini.polamo@skal.fi