”Yrittäjyys on virusta väkevämpää” – Vuoden parhaat yrittäjäyhdistykset palkittiin

Savitaipaleen Yrittäjät Etelä-Karjalasta, Siikajoen Yrittäjät Pohjois-Pohjanmaalta sekä Pohjois-Helsingin Yrittäjät palkittiin Suomen Yrittäjien parhaina paikallisyhdistyksinä vuonna 2020. Vuoden 2020 toimialajärjestö on Fashion Finland.

Koronakriisi vaikutti paljon myös Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten toimintaan, kun esimerkiksi yrittäjille tärkeitä tapahtumia ei voinut järjestää normaalisti. Moni yrittäjäyhdistys onnistui uudistamaan toimintaansa hienosti, ja kilpailu parhaiden yrittäjäyhdistysten titteleistä oli kova.

Yrittäjäjärjestön vuoden 2020 parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan kolmessa sarjassa: 1–99 jäsenyritystä, 100–199 jäsenyritystä ja yli 200 jäsenyritystä. 

Yrityspassi toi voiton Savitaipaleen Yrittäjille

Pienimpien yhdistysten sarjassa parhaana palkittiin Savitaipaleen Yrittäjät Etelä-Karjalasta. Voiton toi Yrityspassi, joka oli konkreettinen koronatoimi: Yrityspassiin kerätään leimoja paikallisilta yrityksiltä tehdyistä vähintään 25 euron ostoksista. Kun kasassa on viisi leimaa eri palvelujen tuottajilta, passin haltija voi osallistua kunnan tukemien palkintojen arvontaan.

– Lisäksi puheenjohtaja pitää aktiivisesti yhteyttä uusiin yrityksiin, ja mediayhteydet ovat kunnossa, valintaraadissa mukana ollut Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen perustelee valintaa.

Savitaipaleen Yrittäjien puheenjohtaja on Teemu Virtanen. Viime vuonna puhetta johti Pekka Ässämäki.

Vahva viestinnällinen ote siivitti Siikajoen Yrittäjät voittoon

Siikajoen Yrittäjät Pohjois-Pohjanmaalta valittiin keskikokoisten yrittäjäyhdistysten parhaana. Yhdistyksen tunnuslause koronavuodelle 2020 oli ”Yrittäjyys on virusta väkevämpää”.

– Vahva viestinnällinen ote ja osaaminen sekä viestinnän hyödyntäminen, hallituksen sisäiset vastuutukset sekä hyvä jäsenkehitys, puheenjohtaja Petri Salminen kertoo syyn Siikajoen Yrittäjien menestykseen.

Siikajoen Yrittäjissä puhetta johtaa Kirsi Kivioja.

Pohjois-Helsingin Yrittäjät ponnisti voittoon ennakkoluulottomalla uudistumisella

Suurimpien eli yli 200 jäsenyritysten yhdistysten sarjan voitti Pohjois-Helsingin Yrittäjät.

– He ovat ennakkoluulottomasti lähteneet rakentamaan uudenlaisia tapahtumia ja kumppanuuksia. Lisäksi he vaikuttavat aktiivisesti, Salminen listaa pohjoishelsinkiläisten ansioita ja jatkaa listaa: 

– Yhdistys on uudistanut kasvonsa freesillä yhteistyöllä ja aktivoivilla tapahtumilla, mikä näkyy myös jäsenmäärän kehityksessä.

Pohjois-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja on Petra Bedda.

Ennakkoluulottomuus toi voiton Fashion Finlandille

Vuoden toimialajärjestönä palkittiin muotikaupan yrityksiä edustava Fashion Finland.

– Fashion Finland on hyvä esimerkki siitä, miten perinteikäs järjestö pystytään uudistamaan ajan henkeen sopivaksi. Myös hyvin ennakkoluuloton lähestymistapa, kun vanhasta Muotikaupan liitosta on rakennettu media palvelemaan jäsenistöä. On myös nähty verkkokaupan mahdollisuudet, ja hallitus on rakennettu palvelemaan uudenlaisen toiminnan tarkoitusta ja uudistamista, Salminen listaa palkitsemisperusteita.

Toiminnan uudistus kantaa hedelmää, sillä Fashion Finland on kääntänyt jäsenmääränsä nousuun.

Vuoden toimialajärjestön puheenjohtaja on Andreas Ögård.

Palkitut valitsivat finalistien joukosta Petri Salmisen lisäksi Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajat Jyrki Hakkarainen ja Anne Niemi.

Suomen Yrittäjiin kuuluu 379 paikallisyhdistystä ja 58 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin verkkoyhteyksin järjestetyssä Vaikuttajafoorumissa perjantaina 29.1.

Lisätietoja: 

https://www.yrittajat.fi/etela-karjalan-yrittajat/savitaipaleen-yrittajat/a/yhteystiedot-267343

https://www.yrittajat.fi/pohjois-pohjanmaan-yrittajat/siikajoen-yrittajat/a/siikajoen-yrittajat-0

https://www.yrittajat.fi/helsingin-yrittajat/helsingin-yrittajat-paikallisesti/a/paikallisyhdistykset/paikallisyhdistykset/helsingin-yrittajat-pohjois-helsinki-600091

https://fafi.fi/

kenttäjohtaja Mari Kokko, Suomen Yrittäjät, p. 040 521 2124, mari.kokko@yrittajat.fitoimialapäällikkö Mika Hämeenniemi, Suomen Yrittäjät, p. 050 372 4804, mika.hameenniemi@yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 58 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.